Mijn 30 leukste en mooiste hardloopherinneringen!

Mijn 30 leukste en mooiste hardloopherinneringen!

Vandaag ben ik jarig, 30! Ik heb eigenlijk niet zo veel met leeftijd, vind het ook niet erg om nu 30 te zijn, maar vind het wel leuk om eens stil te staan bij afgelopen hardloopjaren. Als klein meisje ooit begonnen met atletiek, jarenlang alleen maar gefocust op het sprinten en pas later op de weg en langere afstanden gaan lopen. Onder lange afstanden schaar ik al een 5km, voor een sprinter als ik was dat toen al een heel end. Ik deel graag mijn 30 leukste en mooiste hardloopherinneringen die ik gemaakt hebt sinds ik gestopt ben met atletiek en meer op de weg ben gaan lopen. Komt ie, in willekeurige volgorde en lekker van hak op de tak!

 1. DE verrassing in London..
  Ik zou het in willekeurige volgorde doen, maar deze moet op 1. Zes hardloopvriendinnen, die eigenlijk nog veel meer voor mij zijn dan alleen hardloopvriendinnen, die uit het niets langs het London Marathon parcours stonden. Kan er nog om huilen. Nogmaals meiden, Thanks a Billion!
 2. London Marathon Finisher!
  Ja dan moet deze eigenlijk wel op 2.. Ik ben een marathoner! Zo ontzettend trots op die prestatie, van iedere kilometer genoten. Dit avontuur was zo bijzonder. (hoofdfoto is 200m voor de finish gemaakt)
 3. Alle vriendschappen die door het hardlopen zijn ontstaan! 
  Door het hardlopen heb ik zo veel nieuwe mensen leren kennen en zijn er echte vriendschappen ontstaan.
 4. Mijn allereerste halve marathon, Egmond aan Zee!
  Een hels avontuur, maar eentje die ik nooit meer vergeet! Afgezien, genoten en zo veel trots gevoeld! Lange afstanden vind (nu misschien wel vond) ik verschrikkelijk, mentaal krijg ik het maar moeilijk rond, maar na 16 halves en een marathon denk ik dat ik op mentaal vlak sterker ben geworden.
 5. Een medaille verdienen in Havana!
  Één van mijn mooiste runs, maar ook één van de zwaarste! Bijzonder om in een land zoals Cuba vrij te kunnen hardlopen.
 6. Mijn persoonlijke record op de 5 kilometer!
  Mijn pr staat al heel lang, maar man wat was ik blij met de tijd! In mei 2015 liep ik 23:50 tijdens de Nacht van Groningen en die tijd heb ik nooit meer verbroken. Twee jaar geleden was ik dichtbij, 5 seconden erboven. Al dat trainen voor de halve marathons heeft mij langzamer gemaakt. Ik kijk dus met veel trots terug op die snelle vijf kilometer.
 7. In vijf dagen tijd in vijf landen hardlopen!
  Gekkenwerk tijdens een gezellige roadtrip, maar dit moest gewoon! Een avontuur wat mij door slaapgebrek sowieso 2 jaar van mijn leven heeft gekost, maar wel bijzonder!
 8. Het eerste Running Girls Groningen trainingskamp!
  Het vijfjarig jubileum vieren op Schiermonnikoog, onvergetelijk! Wat was ik zenuwachtig of alles wel goed zou gaan, maar het was fantastisch!
 9. Het 2e Running Girls kamp!
  Net als de eerste editie een succes! 40 meiden met allemaal dezelfde interesse; hardlopen! 3 dagen feest en gezelligheid op Schiermonnikoog.
 10. Mijn eerste Running Girls Groningen training!
  Zes jaar geleden alweer, toen nog samen met Marit. Maar wat was het een topidee om dit te gaan starten. Training geven aan andere gemotiveerde meiden en zelf lekker meetrainen.
 11. Alle Running Girls Groningen trainingen!
  Nog steeds geef ik iedere dinsdagavond ergens in Groningen met plezier training! Benieuwd hoe lang ik hier mee door ga.. voorlopig nog niet van plan om te stoppen!
 12. Met mijn broertje, moeder en vriendinnetje Wilja hardlopen in Hanoi!
  Samen met Wilja zocht ik mijn broer(tje) op in Vietnam (woonde daar tijdelijk). Mijn ouders waren er al een aantal weken en iedereen kwam precies dezelfde dagen samen in Hanoi. Met een hardlopende familie kon een rondje hardlopen niet ontbreken! Bijzonder om dit samen te kunnen doen.
 13. Al mijn rondjes tijdens de vakanties.
  Mijn hardloopschoenen gaan altijd mee! Weekendjes weg of langere vakantie, ik moet hardlopen! Al die rondjes; van Cuba tot Vietnam, van Hamburg tot Brabant, van Marokko tot Schiermonnikoog, van Portugal tot Engeland, van Groningen tot Utrecht, van Indonesië tot Slovenië.. en zo kan ik nog wel even doorgaan. De wereld is hardlopend nog mooier!
 14. Hardlopen in Disneyland Parijs!
  Mocht je Disneygek zijn, boek! Ik liep samen met vriendinnetje Wilja een 5 kilometer en een halve marathon in en om Disneyland Parijs, wat een avontuur!
 15. Mijn eerste Berenloop halve marathon!
  Ik heb 4x de Berenloop halve marathon gelopen, maar de eerste keer vergeet ik nooit meer! Geen idee wat mij te wachten stond, maar wat een ontzettende leuke run!
 16. Mijn eerste sub 2!
  Op Terschelling, tijdens een zware halve marathon en dus niet in het snelle Berlijn of Boedapest. Man wat was ik trots en gelukkig. Eindelijk gewonnen van de stemmetjes in mijn hoofd. Fysiek zat het er al jaren in, maar mentaal was het dan eindelijk gelukt!
 17. Mijn eerste buitenlandse avontuur met Esther!
  We hebben aardig wat loopavonturen samen beleefd, maar de eerste vind ik nog steeds speciaal! De halve marathon in Parijs. Wat was die zwaar, maar ons weekend was super!
 18. Alle hardloopavonturen met vriendinnetje Esther!
  Naast 3x Terschelling heb ik samen met Esther al heel wat hardloopavonturen beleefd. Parijs, Berlijn, Boedapest en net niet Valencia, maar ik weet zeker dat er nog meer hardloopavonturen bij gaan komen!
 19. Alle te gekke hardloopevents waar ik bij aanwezig mocht zijn!
  Altijd weer speciaal om een uitnodiging te krijgen voor bijvoorbeeld een schoenlancering of een testevent. Er hangt altijd een gezellige sfeer, ik mag de mooiste producten testen en de events werken ontzettend motiverend.
 20. Al mijn hardlooprondjes met anderen.
  Ik hou er ontzettend van om in mijn eentje hard te lopen, maar hardlopen met anderen werkt motiverend én is gezellig.
 21. Supporter zijn in Berlijn tijdens de Berlijn Marathon! 
  Supporter zijn is zo ontzettend leuk! Mijn leukste herinnering, Berlijn! Wilja aanmoedigen en keihard samen met Marloes door Berlijn gefietst. Bijzonder avontuur!
 22. Mijn eerste duurloop van 30km, gekkenwerk! 
  Ik liep van Assen naar Groningen, zonder te stoppen of te wandelen, 30km lang! Wat was ik trots en blij met deze prestatie.
 23. EK atletiek in Amsterdam + Brooks 10km
  Een weekendje weg met mijn moeder, iedere dag samen richting het stadion en samen aan de start staan van een groot evenement. Op raceday zelf was het zo ontzettend warm, 10km lang afgezien, maar een weekend om nooit meer te vergeten!
 24. Hardlopen van A naar B
  Mijn leukste ‘rondjes’ hardlopen vind ik toch die van A naar B. Je komt op deze manier veel verder dan je normale hardlooprondje. Dit werkt voor mij ontzettend motiverend en als ik erop terugkijk waren dit de leukste en fijnste duurlopen die ik heb gelopen.
 25. Het starten met runninggirls.nl 
  Zelfstandig (oké en een beetje hulp van youtube) deze website gemaakt. Zin om dit door te blijven zetten en de website te blijven vullen. Echt een leuke hobby!
 26. Noorderzon avonden! 
  Wat heeft dit met hardlopen te maken? Alles! De Noorderzon avonden met mijn hardloopmeiden waren té leuk! Één van de avonden ga ik echt nooit meer vergeten. Iets met shotjes en goede dansmoves. Sinds die avond werden hardloopvriendschappen veel meer dan dat!
 27. De halve marathon van Marrakech!
  Tickets naar Marokko waren al geboekt en toen maar eens gekeken of er ook toevallig een hardloopwedstrijd was. Yes! Warm, maar prachtig! Naast vriendinnetje Marleen waren ook mijn schoonmoeder en schoonzusje als support aanwezig, onvergetelijk!
 28. De eerste hardloopwedstrijd na een blessure.
  Als je even niet meer kunt hardlopen, besef je pas hoe fijn het is. Ik ging in één jaar tijd door beide enkels en vond het verschrikkelijk om stil te moeten zitten. Mijn eerste hardloopwedstrijden na die blessures voelden zo vrij en fijn. (Appingedam 5km & Valencia halve marathon)
 29. Olympisch stadionloop waar ik samen met mijn broer(tje) Tim aan de start stond en bijna een pr liep op de vijf kilometer!
  Ouders mee als support, samen met Tim deelnemen aan het hardloopevenement en bijna een pr lopen. Super dag!
 30. En nog zo veel meer! 
  Ik vergeet nog zo veel avonturen. Het zijn er gewoon te veel! Hardlopen is leuk, te leuk! Alle rondjes in mijn eentje, de overwinningen zowel mentaal als fysiek, de vriendschappen, de wedstrijden, het contact en elke kilometer samen met een ander. Bijzonder!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*