Stadsloop Appingedam 5km!

Stadsloop Appingedam 5km!

Zeven weken geleden ging ik door mijn enkel en ik hoopte direct zo snel mogelijk weer hard te kunnen lopen. Ik heb helaas nog niet zo veel kilometers gemaakt, dus werd deze vijf kilometer een ontzettende uitdaging en zag ik het meer als duurtraining. Aan de start stond ik dan ook met twee opdrachten:

Opdracht 1: De vijf kilometer lopen zoals ik een duurloop zou lopen.
Opdracht 2: Wandelen of uitstappen als het echt niet gaat, verstandig zijn!

Benieuwd hoe mijn Stadsloop Appingedam ging? Lees dan even verder!

Stadsloop Appingedam
Finish snelste man

Vorig jaar stond ik voor het eerst aan de start. Het was warm en het regende en sinds tijden kreeg ik onderweg zelfs last van zijsteken. Ik liep toen dus voor geen meter! Dit jaar was de voorbereiding natuurlijk ellende, maar het weer zat mee! Samen met Esther gingen we vlak voor onze start nog even bij de snelle mannen en vrouwen kijken, motivatie! Snelste man op de 10km liep 28:07, hoe dan? Ik ben elke keer zo ontzettend onder de indruk van de prestaties van de topatleten.

Na deze motivatieboost gingen we ons klaarmaken voor de start, we hadden nog 30 minuten en truien wegleggen, wc bezoeken en veters strikken moest nog gebeuren. Onderweg naar de start kwamen we de net gefinishte Jessica tegen, topper! Tijdje uit de running geweest, maar werkt rolex copy watch hard om weer haar oude zelf te worden! Volgens mij was ze erg tevreden over haar prestatie (35:56 op de tien kilometer, bizar snel!) en gaf aan dat het weer een leuke run was, nog meer motivatie dus!

Stadsloop Appingedam

Met super veel plezier stonden we aan de start! Eindelijk eens proberen hoe het nu zou gaan. Mijn bedachte opdrachten was ik al lang vergeten en vol enthousiasme begon ik aan mijn vijf kilometer. De eerste kilometer ging snel, veel te snel! 5:16 min/km, totaal geen you could try this out duurlooptempo natuurlijk, dus opdracht 1 was direct al mislukt. Ik mocht van mezelf lekker door blijven lopen mits mijn enkel goed bleef voelen. En dat deed ie! Rond kilometer drie werd ik emotioneel, vraag mij niet waarom, maar er kwamen ineens een paar tranen. Zo blij dat ik gewoon aan het hardlopen was.

Stadsloop Appingedam
Traantje wegpinken, gelukkig van blijdschap!

Vanaf kilometer drie zakte mijn tempo ook een beetje in, maar ik bleef hardlopen! De hele race heb ik niet gewandeld, dus aan opdracht 2 heb ik mij niet hoeven houden, fijn! Mijn enkel voelde oké en deed soms wat pijn, lichte steken, maar nog niet erg genoeg om echt te moeten wandelen. Esther haar vriend, zijn dochtertje en Esther haar moeder stonden op een toplocatie! Twee keer ben ik er langs gelopen en twee keer gaf dat zoveel energie! Na de laatste keer aanmoedigen kon de lange ‘eindsprint’ worden ingezet. Door de gezelligste straat van Appingedam richting de finish, wat een feest!

Vol met blije emoties kwam ik over de finish, mijn tijd? 27:29! Zo ontzettend blij mee, totaal niet verwacht en ik kan het gewoon nog! Net na de finish stond Esther al op mij te wachten, topper! Na de start heb ik haar nog een beetje in de verte kunnen zien, maar verloor haar al snel uit het oog. Met een tijd van 25:08 is ook Esther zeer tevreden, met weinig training toch nog zo snel lopen, super!

Wij kijken dus terug op een hele leuke en fijne vijf kilometer. Mijn enkel gaat oké, maar deze vijf was toch best een beetje heftig. Ik heb enorm genoten en zit voldaan op de bank met mijn enkel braaf omhoog. Het was echt een fijne avond en de Stadsloop Appingedam loop ik volgend jaar zeker weer!

Stond jij ook aan de start en heb je net zo genoten als ik? 

 

One Comment

  1. Pingback: 27 kilometer in juni! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*