7 redenen waarom hardlopen in de herfst zo fijn is!

7 redenen waarom hardlopen in de herfst zo fijn is!

Mijn favoriete hardloopseizoen is gestart! Veel zuurstof in de lucht, prachtige ochtenden en ideale looptemperaturen. Hardlopen in de herfst vind ik ontzettend fijn en hieronder vind je 7x waarom.

Zuurstof in de lucht
Tijdens de wat nattere dagen is er zo veel zuurstof in de lucht dat het ademen gewoon vanzelf gaat. In de zomer zit de warme lucht mij nog wel eens in de weg en in de winter doet die koude lucht soms gewoon pijn aan mijn neus. De nattere herfstdagen laten mij dus harder en fijner lopen!

Weer en wind
Hardlopen door weer en wind vinden veel hardlopers verschrikkelijk, maar ik vind het heerlijk! Ik hou van afzien en als je je hardlooprondje slim aanpakt dan begin je met wind tegen en eindig je met wind in de rug. Juist tijdens dagen met storm kom ik zo voldaan thuis. Mijn hardlooptijden kunnen misschien wat tegenvallen tijdens een stormachtige dag, maar een goede trainingsprikkel is het zeker. Dus kom maar op met die storm!

Prachtige omgeving
Hardlopen als de bomen kaal zijn vind ik soms zo deprimerend. Alles is dan bruin en grijs. In de herfst word ik vrolijk van de omgeving. Elk rondje zien de bomen er weer anders uit en als tussen de buien door de zon schijnt, is mijn hardloopomgeving prachtig.

Ik loop niet alleen
Het lijkt wel alsof na de zomer heel hardlopend Nederland uit hun zomerslaap ontwaakt. Tijdens elk rondje dat ik nu loop, kom ik altijd wel een hardloper tegen en dat is in de winter en zomer zeker niet het geval. Ik vind het leuk om iedereen zo actief te zien en mij motiveert het enorm!

Langere tights kunnen weer aan (bijna dan..)
Ik heb enorm last van schuurplekken als ik hardloop in een kort broekje. Ik doe het daarom ook bijna nooit, ook niet als het +30 graden is. Alleen tijdens die warmere dagen voelt het gewoon niet fijn om met zoveel kleding aan hard te lopen. Daarom vind ik het heerlijk dat een tight gewoon weer echt aan kan zonder dat het te warm is.

De leukste wedstrijden
In de zomer vinden er niet zoveel hardloopwedstrijden plaats. Juist in het voorjaar en in de herfst vinden de leukste runs plaats. Helaas is dit jaar alles een beetje anders, toch lopen voor een medaille? Bekijk hier dan de leukste virtuele runs van najaar 2020.

Het voldane gevoel
Ik heb sowieso na ieder rondje hardlopen een voldaan gevoel. Of het nou in +30 graden is of bij -5, maar hardlopen in de herfst geeft mij toch een extra voldaan gevoel. Met af en toe een bui onderweg en wat extra wind komt ik toch elke keer ontzettend voldaan thuis. En daarna kan ik extra genieten van een warme douche, een kop thee en wat lekkers.

Hardlopen in de herfst vind ik dus ontzettend fijn! Wat is jouw favoriete hardloopseizoen?

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*