Thanks a Billion!

Thanks a Billion!

Een marathon uitlopen is één van de leukste en mooiste dingen die ik ooit heb gedaan. De marathon zelf was pittig, maar ik heb gelukkig van iedere kilometer kunnen genieten! De finish halen en de echt verdiende medaille om je nek krijgen, was zo bijzonder, dat gevoel van trots vergeet ik nooit meer. Een marathon lopen doe je eigenlijk in je eentje, maar het trainen voor een marathon en het hele traject eromheen kun je niet alleen en dat heb ik echt ervaren. Daarom deze uitgebreide dankjewel, ik heb dan wel 42km in mijn eentje hardgelopen, mijn lichaam heeft dit gedaan, maar zonder onderstaande mensen had ik dit nooit tot een succes kunnen volbrengen.

Ouders, broer en vriend.
Natuurlijk wil ik beginnen met deze vier als eerste te bedanken! Mijn fijnste en liefste supporters! Al een jaar staat dit plan en vanaf het begin wist ik dat ze mee zouden richting London. Ik in een hotel, zij bij de familie en bij de familie uiteindelijk dit fantastische weekend samen afsluiten. Het plan lag er dus al een jaar en daarom ben ik vooral met mijn ouders hier al een jaar mee bezig. Ik heb mijn eigen schema gemaakt, maar had rondom iedere training contact met mijn ouders. Kritische blikken, motiverende woorden en begeleiding tijdens de trainingen. Alleen al voor het hele trainingstraject verdienen ze een mega dankjewel! Zo fijn dat mede dankzij mijn ouders mijn traject succesvol is verlopen en alles samenviel op marathondag. Deze vier topsupporters heb ik onderweg vier keer kunnen zien en dat voelde heel speciaal. De mensen die je het meeste lief hebt, waren echt aanwezig bij dit avontuur! Ik wil daarom mijn ouders en broer bedanken. Mijn ouders voor het hele voortraject en hun support tijdens de marathon en mijn broer waarmee ik een paar keer trainde, de vele interesse die hij had in het traject en zijn fanatieke support op raceday, bedankt!

Mijn vriend (Dylan) verdient een speciaal dankjewel! Ik kreeg alle ruimte en tijd om mijn trainingen uit te voeren (een 30km duurloop kost je met alles bij elkaar zo’n 5uur van je tijd), zette mij onder andere af in Assen, Drachten en Veenhuizen, zodat ik naar huis kon hardlopen, ging mee naar testloopjes en luisterde heel geïnteresseerd naar al mijn marathontrajectverhalen en -theorieën. Dankjewel Dyl! Wat zullen we eens doen met alle tijd die nu over is?

Thanks a Billion! 
Ouders, broer en vriend!

Marit! 
Marit krijgt een eigen kopje, want wat een topper! Marit is op dit moment voor onbepaalde tijd in Australië en mijn marathontraject begon op het moment dat zij vertrok. Marit maakte een aftelkalender voor de London Marathon en had om de paar weken een cadeautje dat van meerwaarde was in mijn marathontraject, zo lief! Omdat we elkaar normaal iedere week wel zagen en altijd wel iets te kletsen hebben, kreeg ik nu iedere week voiceclips opgestuurd die ik kon luisteren tijdens mijn lange duurlopen. Kilometers lang (het langste deel, een dikke 7 kilometer!) heb ik met Marit in mijn oren gelopen, zo fijn en motiverend. Ik mis Marit, ze zit ver weg, maar soms voelde ze echt even dichtbij. Ook tijdens raceday was Marit er toch een beetje bij. Ik wist dat ze thuis in de telefoon zat en mij op de voet aan het volgen was. Ze was ook de eerste die ik na het finishen direct heb gebeld. Lieve Marit, bedankt! Bedankt voor je steun, je motiverende woorden, je fijne geklets, je aftelkalender en de cadeautjes, je emoties en je trots! Dankjewel!

Thanks a Billion! 
Marit haar marathonbox!

Mijn zes te gekke hardloopvriendinnen
Ik was in shock, ineens uit het niets stonden rond het 15 kilometerpunt 6 vriendinnen! Ik was direct in tranen en snapte er helemaal niets van, hoe dan? Ik heb onder andere filmpjes en foto’s van Koningsdag voorbij zien komen en Wilja die op Poes paste heeft het doen lijken dat ze gewoon in Groningen met Poes was. Het allerlaatste wat ik had verwacht is dat er vriendinnen langs de kant zouden staan. Hoe het voortraject + voorpret van hun is verlopen kun je hier lezen en hoe zij de dag hebben beleefd lees je hier. Erg leuk om terug te lezen en ik krijg weer tranen in mijn ogen! Ik kan er nog steeds moeilijk bij. En wat ik helemaal niet snapte, ze waren hier al sinds vrijdag! Alles was dus in scene gezet en de verrassing was zeer goed geslaagd! Ik heb ze drie keer langs het parcours gezien, met lieve bordjes en een hoop geschreeuw. Dit alles maakte het avontuur nog mooier! Meiden bedankt. Ik ga dit echt nooit meer vergeten en ben jullie enorm dankbaar voor deze speciale verrassing!

*eigenlijk waren ze met 7, maar door omstandigheden kon lieve Sharina er helaas niet bij zijn, maar als er eentje fanatiek thuis voor de tv en de app heeft gezeten is zij het wel!

Thanks a Billion! 
Bij het zien van de 6 toppers!
Thanks a Billion! 
Geen woorden voor..

Running Girls Groningen
Ik ben dan wel de oprichtster en trainster van dit clubje meiden, maar afgelopen maanden hebben zij mij ontzettend gemotiveerd. Ik trainde meer mee tijdens de trainingen en heb veel gekletst over de marathon. Elke week andere vragen en motiverende woorden, heel fijn. Thanks meiden! Nu zal ik er weer 100% voor jullie zijn!

Thanks a Billion! 
Al mijn hardloopmeiden en vele andere die niet op deze foto staan!

Vriendinnen en vrienden
Ik wil al mijn vriendinnen en vrienden thuis bedanken (ze weten zelf wel over wie ik het heb)! Voor een marathon trainen doe je niet alleen en hun steun en motivatie was echt fijn. De laatste weken voor de marathon was ik niet de meeste attente vriendin meer en was ik iedere keer “sjaak afhaak” tijdens feestjes of gezellige avondjes uit. Maar afgelopen zondag (5mei) heb ik het alweer helemaal goed gemaakt, I’m back! Thanks iedereen voor de steun en er gewoon te zijn wanneer dit nodig was.

Mijn mede London Marathon Runners
Ik wil ontzettend graag mijn roomie Marianne bedanken en six star (!) finsher Hedwig! Zij hebben mij tijdens het marathonweekend niet alleen laten voelen en mij van voldoende tips en rust voorzien. Marianne bedankt voor alle gezelligheid en rust, mijn zenuwen werden echt minder omdat jij zo rustig was, bedankt! Hedwig bedankt voor alle tips, de gezelligheid van je familie en je marathon enthousiasme! En alle medelopers, bedankt! Alle minipraatjes, de voorpret in het hotel en in de bus en het napraten. Leuk om dit met anderen te kunnen delen.

Thanks a Billion
Hedwig en Marianne!

Jullie!
Mijn traject duurde 6 maanden en 6 maanden lang heb ik echt een leuke interactie met jullie gehad! Vragen, brainstormen, samen trainen en motiverende woorden. Ik heb het als ontzettend fijn ervaren! Ook al jullie berichtjes (+500) nadien, echt overweldigend. Ik heb ieder berichtje gelezen en voelde me even heel speciaal. BEDANKT! Mede om jullie allemaal te bedanken sta ik altijd open voor vragen over een marathon (of welke hardloopvraag dan ook) en zal ik de komende weken al mijn marathontips en -adviezen hier op runninggirls.nl delen. En ik blijf op hardloopgebied jullie graag motiveren!

Naast al het bovenstaande wil ik TUISports* bedanken voor de zeer goede organisatie, mocht je ooit een buitenlands marathonavontuur aan willen gaan, dan kan ik hun zeker aanraden! En iedereen die ik vergeten ben, bedankt! Van familie, tot collega’s en van jullie, tot vrienden, bedankt! Bedankt voor jullie steun en felicitaties!

Thanks a Billion! 

En mocht je hem nog niet gelezen hebben, mijn raceverslag vind je hier!

*ik heb gewoon zelf betaald voor dit hele avontuur, maar ben oprecht blij met de begeleiding van TUISports. 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*