Disneyland 5km!

Disneyland 5km!

Goedemorgen! Op dit moment zit ik lekker op mijn bedje, heb ik al ontbeten en heb ik er net een vijf kilometer run  opzitten. De eerste van de twee runs is klaar en hoe de Disneyland 5km was lees je hier!

Om 07:00 uur starten betekent  om 05:15 uur de wekker. Na de korte nacht van gisteren, een lange reisdag en al vele avonturen in het park sliep ik als een blok en had ik het liefst nog wel even door willen slapen. Gelukkig ben ik altijd wakker zodra er een wekker gaat en stond ik ook nu gelijk wakker en vrolijk naast mijn bed. Omkleden, oortjes op en richting verzamelplaats waar de andere lopers voor de vijf kilometer klaar zouden staan.

Disneyland 5km

Wat een drukte al zo vroeg op de morgen, gezellig! Om 05:45 uur liepen we met z’n allen richting startgebied en het startvak. De startvakken zouden om 06:30 uur sluiten, sta je dan in het donker, allemaal verklede mensen om je heen en een leuke kriebel in je buik. Nu al een top avontuur! Vanwege startvak C was voor ons de start niet precies om 07:00 uur, maar iets later. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist mochten ook wij over de startlijn.

En daar ren je dan. Op het grote kasteel af, de hoofdingang van Disneyland Parijs om vervolgens dwars door het hele park te gaan lopen. Vanaf meter één waren er al mensen aan het wandelen en foto’s aan het maken, logisch want het park is bij zonsopkomst prachtig. Samen met Laura en Wilja liepen we langs de grote ingang en kwamen we uit op Main street. Lampjes, verklede mensen, muziek en zo veel sfeer. Ik begon langzaam te begrijpen waarom iedereen alsmaar foto’s maakte.

Disneyland 5km

Ook wij gingen hier langzaam aan meedoen en maakten onze eerste foto’s. Rennend over de winkelstraat, zo mooi! Om het kasteel van Doornroosje richting Discoveryland. Om Space Mountain, om vervolgens Fantasyland in te rennen. Nog steeds overal wandelende, foto makende en verklede mensen. Normaal zou ik mij hier aan ergeren, hier snapte ik ze helemaal. Overal in het park stonden verschillende Disneyfiguren waar je mee op de foto kon, iedere kilometer stond een speciaal bord (waar je dus ook mee op de foto kon) en elke lantarenpaal, werknemer of attractie werden ook echt op de foto gezet. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Elke kilometer was een feestje, ze vlogen voorbij!

Disneyland 5km

Wat was dit een super warming-up voor wat morgen gaat komen. Ik heb ontzettend lekker gelopen, maar 21 kilometer gaat spannend worden, leuk spannend.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*