Running Girls Groningen

Op dinsdag 18 juni 2013 om 20:00 uur was het dan zo ver: mijn eerste Running Girls training samen met Marit. Wat waren we zenuwachtig! Zouden er wel meiden komen? En zo ja, wat zouden ze er van vinden? Vanaf die dinsdag was het raak. We waren niet de enige meiden in Groningen met een passie voor hardlopen en iedere week kwamen er meer bij. Tot op de dag van vandaag blijven er meiden komen; de groep wordt steeds groter. Sommige meiden zie ik nooit meer terug, sommigen komen iedere week en sommigen wanneer ze er zin in hebben. Van beginnend tot gevorderd, iedereen is welkom. Met z’n allen hardlopen, kletsen, geinen en kapot gaan, heerlijk! Nu, 6 jaar verder, sta ik nog steeds iedere dinsdagavond om 20:00 uur op een plek in Groningen. Je kunt de hardlopende meiden vinden in het Noorderplantsoen, Kardinge of Stadspark. Destijds zijn Marit en ik begonnen met het idee om met z’n allen te hardlopen, maar doordat er veel animo was, er natuurlijk gemotiveerd moet worden en op de spulletjes moet worden gepast, sta ik nu aan de zijlijn om de meiden training te geven en aan te moedigen. De training is meestal een intervaltraining, zodat er flink aan de conditie wordt gewerkt en het toegankelijk is voor ieder niveau. Ik ben trots op mijn groep meiden. Nieuw en niet nieuw, vriendschappen zijn gesloten, motivatie wordt gedeeld, er wordt getraind voor het behalen van doelen, er wordt gekletst, maar bovenal wordt de passie en liefde voor het hardlopen gedeeld.

Zoals je kon lezen is Running Girls Groningen ontstaan samen met Marit. Marit deed vier jaar geleden een stapje terug en doe ik alles in mijn eentje. Waarom lees je hier.

Wil jij een keertje meelopen, dat kan! Check Facebook, meld je aan voor het event en ren mee!

Running Girls Groningen