Brooks 10k Champions Run!

Brooks 10k Champions Run!

Brooks 10k champions run, briljant! Maar dat was na de finish niet mijn eerste gedachte.. Wat ik echt dacht; wat een slagveld, hoop dat iedereen oké is en vanavond weer fit op de bank zit. Want was het warm! Benieuwd hoe onze raceday was? Lees dan verder!

Om 07:45 ging de wekker in onze te fijne Airbnb. Mijn moeder en ik hebben voor dit weekend een appartementje naast het Olympisch Stadion, echt een super fijne uitvalsbasis. Na de avondactiviteiten in het stadion zijn we zo thuis en we hebben lekker een eigen keuken en badkamer, heerlijk! Maar goed, onze wekker ging dus om 07:45 uur en de standaard riedel werd in werking gezet. Douchen, omkleden, ontbijten, diverse wc bezoeken, laatste spullen pakken en de deur uit.

Brooks 10k Champions Run

Om 10:00 uur hadden we afgesproken om ons startnummer bij de Nike Store in Amsterdam op te halen. Ik wil Marit (niet juf Marit) hier ontzettend voor bedanken! Eigenlijk zouden wij starten in het laatste startvak, maar dan zouden we het uitchecken van de Airbnb waarschijnlijk niet redden. Via Marit kregen wij de kans om anderhalf uur eerder te starten, zodat we alle tijd hadden en ons niet hoefden te haasten. Na het ophalen van onze nummers liepen we weer richting de start. Onderweg hebben we de strijdende atleten kunnen zien, wat een snelheid! Motivatie all over! Aangekomen bij het Museumplein ging het allemaal ontzettend snel. Bagage droppen, dixie opzoeken, opwarmen in het startvak en starten. Wat een super sfeer en een toplocatie. Met het uitzicht op het Rijksmuseum stonden we te wachten op de start. Maar goed dat we toen nog niet wisten wat er komen ging.

Brooks 10k Champions Run

Om 11:45 uur klonk voor ons het startschot. We hebben los van elkaar gelopen, samen lopen ging gewoon niet werken. Stiekem naaien we elkaar dan een beetje op en dat loopt niet lekker. Samen starten, maar daarna eigen race. Bij kilometer één had ik al door dat dit hem niet ging worden, het zweet gutste al over mijn hoofd en nergens vond ik verkoeling. Ik wist dat iets na kilometer drie mijn broertje zou staan, hij werkt in de Hermitage en daar liepen we langs. Erg fijn om hem te zien, gaf veel motivatie! Na dit punt echt mijn snelheid losgelaten, gewoon maar gaan genieten en niet druk maken om de tijd.

Brooks 10k Champions Run

Iets over de helft kom je langs de finish, zo niet motiverend anderen al zien finishen en jij moet minimaal nog vier kilometer in de stikkende hitte. Niet zeuren dacht ik, je moet door! Bij ingang van het Vondelpark begon ook echt de drukte, super fijn zo veel mensen langs het parcours! Helemaal motiverend, de cheerzone van Running Junkies, geweldig! Na een ronde van drie kilometer door het Vondelpark kwam ik weer bij de cheerzone, leuk! Daar spotte ik Marit die zelf helaas niet kon lopen, maar ontzettend hard aan het aanmoedigen was! Nog één kilometer. Mijn moeder zei na de finish dat ze die laatste kilometer tot 1000 heeft geteld. Ze wist door de omstandigheden ook niet meer hoe ze die laatste kilometer moest doorkomen, dan maar 1000 stappen tellen en hopen dat ze na die 1000 stappen er zou zijn, helaas.. Ze moest nog een stukje. Maar dus die laatste kilometer, killing! De sfeer zat er nog steeds super goed in, maar mijn lijf wou gewoon niet meer. Alles gaf aan je moet stoppen, sta stil! Laatste paar honderd meter liepen we onder het Rijksmuseum door. Schuifelend ben ik richting finish gegaan, het liefst was ik stil gaan staan onder het Rijks, lekker koel! Maar die laatste 100m in de zon gingen me gewoon nog lukken. Na een klein ‘eindsprintje’ was ik er; ik mocht stil staan en niets doen. Duizelig en op een hekje hangend stond ik te wachten op mijn moeder. Met een beetje zorgen hopen dat ze oké was en ook gewoon kon finishen. Een paar minuten later kwam ze gelukkig ook binnen. Oververhit, niet lekker gelopen en moeten overgeven na de finish, maar ook zij kijkt nu ontzettend fijn en leuk terug kijkt op een super gaaf evenement. Erg leuk om dit samen te mogen meemaken! Onze eindtijden weten we helaas nog niet, maar hoeven we eigenlijk ook niet te weten, genieten was het aangepaste doel! En dat is gelukt!

Brooks 10k Champions Run

Wij stappen nu onze Airbnb uit om te genieten van de laatste dag van het EK Atletiek!

Liefs,

Ons!

One Comment

  1. Pingback: Mijn medailles van 2016! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*