Q&A deel 2! (hardlopen)

Q&A deel 2! (hardlopen)

Deze twee delen van Q&A’s hadden als doel om mezelf wat meer met jullie te delen! Veel volgers hebben geen idee wie er nou achter deze website zit. Vorige week beantwoordde ik in Q&A deel 1 alle persoonlijke vragen, vandaag beantwoordde ik alle hardloopvragen en dat waren er nog al wat! Erg leuk om dit een keertje te doen en het werkte voor mij ontzettend motiverend om zo aan het denken te worden gezet. Benieuwd wat mijn favoriete afstand is, waar ik altijd nog een keer wil hardlopen en wat ik niet leuk vind aan hardlopen? Je leest het hieronder!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Als jong meisje zat ik al op atletiek, dus al heel vroeg! Maar ik vond in die tijd vooral de werp- en sprintnummers het leukste om te doen. Tijdens een meerkamp moet je altijd een slotafstand lopen en dit was vaak een 800 of 1000m. Verschrikkelijk vond ik, vaak huilend kwam ik over de finish. Een eind hardlopen vond ik zo ontzettend stom. Na mijn pupillentijd koos ik daarom ook meer voor het sprinten en dat was leuk! Kort, snel en krachtig. Heerlijk vond ik het! Een rondje om de baan rennen als warming-up vond ik eigelijk al te ver. Kort en snel, dat was toch echt het leukste! Ik denk dat ik uiteindelijk rond mijn 18e echt gestopt ben met atletiek en langzaam over ben gegaan naar de weg. Interval vind ik nog steeds ontzettend leuk vanwege het kort en krachtig aanzetten.

Wat is je favoriete afstand?
Zo kort mogelijk, haha! Echt, ik vind een eind lopen helemaal niets. En waarom ik het toch doe? De uitdaging! Omdat ik het (tot nu toe) nog steeds erg lastig en niet zo leuk vind om een eind te rennen en ik het mentaal best zwaar vind. Maar daarom wil ik het juist doen! Niet voor het makkelijke gaan en dus alleen maar korte afstanden rennen, maar juist mezelf in de weg zitten en uitdagen. Echter kies ik er wel voor om de halve marathons in prachtige omgevingen te rennen. Goedkoop is het niet, maar het motiveert mij ontzettend en maakt een eind hardlopen een stuk leuker! De halve marathon van Parijs, Reading, Disney, Terschelling, Marrakech, Berlijn, Boedapest en hopelijk volgende week Valencia staan al op mijn lijstje.

Waar en met wie loop je het liefst hard?
Waar maakt niet uit! Hardlopen kan echt overal, dat maakt hardlopen ook zo leuk! Een parcours met heuvels vind ik alleen niet zo leuk. Ik heb een paar hardloop besties waar ik graag mee hardloop, helaas gebeurt dat iets te weinig de laatste tijd! In mijn eentje lopen vind ik ook erg fijn. Echt even een moment voor mezelf.

Wat is je favoriete tempo?
Zo snel mogelijk, maar wel zo kort mogelijk! Ik vind intervaltrainingen echt heerlijk, maar het tempo tijdens een intensieve interval hou ik natuurlijk nooit een kilometer lang vast. Een relaxt kletsttempo vind ik ook fijn. Gezellig met een hardloopbuddy een rondje Groningen, zonder al te veel inspanning. Heerlijk en gezellig!

Wat is de mooiste hardlooprun waar je ooit aan mee hebt gedaan? 
Lastig, heb er wel een paar! Maar als ik echt moet kiezen denk ik de 10km in Havana. Ik vond het zo speciaal om mee te doen aan een hardloopwedstrijd op Cuba. Direct mijn duurste run ooit (70 euro) maar ook echt wel de mooiste!

Wil je ooit aan de start staan van een hele marathon?
Als ik aan die 42.195 kilometer denk en aan alle trainingen die je ervoor moet doen wil ik heel hard nee zeggen! Ik heb zo veel respect voor alle marathonlopers, vind het echt heel knap! Maar ik durf bijna te wedden dat ik ooit aan de start zal staan van een hele marathon. Ik wil dan wel serieus getraind hebben en er echt voor gaan! Maar eerst leren van lange duurlopen te houden, daarna kijk ik wel pas verder.

Als je ooit een marathon gaat lopen, waar dan?
Londen! Mijn vader komt uit Londen en dat zou ik zo ontzettend leuk en speciaal vinden om daar een hele marathon te kunnen lopen! Natuurlijk lonkt New York of Berlijn ook, heeft vast iedere hardloper. Maar als ik er eentje zou moeten kiezen, Londen! (Jo! (my favourite cousin) are you in?)

Heb je ook echt een hardloopdoel? 
Altijd wel! Mezelf blijven verbeteren, blijft toch altijd een doel! Onder de 22:30 op de 5km en onder de 50:00 op de 10km. Dat zijn voor nu wel mijn tijdsdoelen.

Wat is je favoriete hardloopschoen? 
Adidas UltraBoost ST! Ik heb er al zo veel versleten, ze zitten heerlijk! Deze hardloopschoen draag ik het liefst tijdens de langere afstanden. Voor korte trainingen wissel ik graag mijn hardloopschoenen af.

Hoe voorkom jij zenuwen voor een start? 
Niet! Haha, ik ben altijd zo ontzettend zenuwachtig. Voor halve marathons heb ik wel echt een ritme gevonden om mezelf rustig te houden. Zoveel minuten voor de start plassen, vetersstrikken, eten, laatste slok drinken en weer plassen. Om mezelf rustig te krijgen sta en start ik ook graag alleen in een startvak. Op deze manier jut niemand mij op.

Wat is jouw hardloopdroom?
Deze vraag kwam vaak langs! Maar vind hem heel lastig! Ik heb geen ontzettende grote hardloopdromen. Ik wil heel graag fit blijven en met gemak kunnen blijven lopen. Ik heb wel één hele grote droom en dat is de Afrikaanse olifant zien. Hoe gaaf zou het zijn als ik dit kan combineren met hardlopen!

Waar wil je graag nog een keer hardlopen? 
Waar niet! Hardlopen in Zuid-Afrika zou ik dus echt te gek vinden! Maar steden zoals Dubrovnik, Rome, New York of Wenen lijken mij fantastisch om te lopen! Maar het liefst loop ik op zo veel mogelijk plekken! Mijn hardloopschoenen gaan ook altijd mee in de koffer, moet!

Hoe ga jij om met een blessure? 
Mooie vraag voor nu! Mentaal vind ik het heel moeilijk, maar wat ik direct altijd doe is een schema maken voor de eerst komende herstelweken. Wat kan wel en wat kan niet. Welke oefeningen en wanneer rust. Bij terugval of vooruitgang, schema aanpassen en streng blijven voor mezelf. Op die manier heb ik een houvast en is het te overzien. Zo maar mijzelf er bij neer leggen kan ik niet, ik heb sporten te veel nodig om een leuker mens te zijn, dus is een snel en goed herstel belangrijk voor mij.

Wat is je drive geweest om Running Girls Groningen op te richten en wat had je hier voor nodig?
Running Girls Groningen is ontstaan voor extra hardloopmotivatie! Samen met Marit is het idee ontstaan om samen met andere meiden hard te lopen in Groningen. Zo hadden wij een stok achter de deur en motiveren we elkaar. Enige wat we nodig hadden was elkaar, samen lopen en trainen en wie aan wou sluiten sloot gezellig aan! Iedere maandag maak ik een event aan op facebook om zo te laten zien waar ik training geef. Veel is er dus niet nodig!

Volgens mij heb ik nog nooit zo veel getypt hier op runninggirls.nl, leuk! Hardloopvragen en interesse is altijd welkom, maar ik vond het ontzettend leuk om mijzelf te delen met jullie in deze twee Q&A’s.

Liefs,
Kelly

Q&A deel 2

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*