Review: Adidas Ultraboost ST!

Review: Adidas Ultraboost ST!

Ik loop nu op mijn derde paar Adidas Ultraboost ST (stabiliteit) hardloopschoenen, dus vond ik het de hoogste tijd voor een review!

Adidas Ultraboost ST
Mijn eerste indruk van de schoen een paar jaar geleden? Wat een lichte schoen! Misschien niet de lichtste schoen op papier, maar zo voelt het wel. Ook na jaren erop lopen, voelt de schoen nog steeds licht en comfortabel aan. Net als de gewone Adidas Ultraboost heeft ook deze schoen de speciale Boost zool. Deze zool met de Boost technologie geeft demping en geeft je bij de landing energie terug. Dus hoe meer energie jij geeft, hoe meer energie je van de schoen terugkrijgt. Daarnaast heeft de Adidas Ultraboost ST een extra verhard stukje in de zool (antipronatie). Ik loop zelf ontzettend fijn op hardloopschoenen met deze extra ondersteuning, maar sommige hardloopschoenen met deze ondersteuning aan de binnenkant voelen een stuk zwaarder aan. De Adidas Ultraboost ST laat mij minder proneren en is dus licht aan mijn voeten.

Geen blaren en goede grip!
Door het speciale Primeknit-bovenwerk zit de Adidas Ultraboost ST goed om je voet. Weinig randjes die blaren kunnen veroorzaken en het is geen zweetstof. Het speciale Primeknit materiaal zit dus erg lekker en beweegt soepel mee tijdens het hardlopen. Drukpunten zijn bij deze schoen zeker niet aanwezig en hierdoor krijg ik geen last van blaren. De onderkant van de schoen heeft goede grip. Het is natuurlijk geen trailschoen, maar met deze gladde dagen loopt het goed.

Overall
Ik loop dus al een aantal jaar ontzettend fijn op deze hardloopschoen. De Adidas Ultraboost ST zit fijn en licht om mijn voet en ik ervaar geen drukpunten. Door de stabiliteit geeft de schoen mij voldoende ondersteuning en draag ik deze hardloopschoen graag tijdens mijn duurlopen. Voor mijn intervaltrainingen of tempoloopjes gebruik ik vaak een andere schoen, om mijn duurloopschoenen zo lang mogelijk goed te houden.

 

2 Comments

  1. Pingback: Q&A deel 2! (hardlopen) - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*