Marit’s eerste blog, een stapje terug.

Marit’s eerste blog, een stapje terug.

Hoi lieve Running Girls (en misschien ook wel boys)!

Het werd misschien wel eens tijd om een blogje te schrijven op www.runninggirls.nl. Mijn eerste, want zoals jullie (hopelijk wel) weten, is deze website ontwikkeld en wordt ‘ie onderhouden door Kelly. Een website die voort gekomen is uit liefde voor hardlopen. Nu een blogje van mij dus, ik ga het je uitleggen!

Running Girls Groningen bestaat inmiddels bijna 3,5 jaar(!!!!!). Kelly en ik kennen elkaar al sinds baby af aan, zijn net zoals onze moeders gek op hardlopen en wilden dit met andere rennende girls in Groningen delen! We maakten iedere maandag een event aan, om dinsdag met de geïnteresseerden te gaan rennen. Dat liep al snel uit tot een grote groep meiden. Zelf trainen werd ‘m niet meer: er waren zoveel verschillende niveaus die mee deden, er moest worden gecoacht, aangemoedigd en er moest op de spullen worden gepast. Dit deden we met alle plezier.

Precies een jaar geleden heb ik bij Kelly aangegeven dat ik een stapje terug zou doen. Minder aanwezig bij de trainingen, minder actief op social media. Niet omdat ik het niet meer leuk vond, maar ik kon er niet iedere week de energie voor op brengen. Ik heb natuurlijk ernaast ook mijn eigen website en werk. Gelukkig begreep Kelly me als geen ander, ik had ook niet anders verwacht. Kelly krijgt zo veel energie van jullie, van alles omtrent running girls, die zou er iedere week nog steeds 200% voor gaan (you know her).

Nu een jaar later sta ik nog steeds achter deze keuze en is het misschien tijd om nog een stapje terug te doen, nog meer afstand. Het afgelopen jaar probeerde ik minstens één keer per maand bij de trainingen aanwezig te zijn, maar ik denk ook dat dit me niet meer gaat lukken. Afstand doen is best wel lastig hoor, moet ik zeggen. Running Girls Groningen is iets waar ik samen met Kelly zoveel liefde en energie in heb gestoken. Elke training doe ik met zoveel plezier en fiets ik met een dikke glimlach terug. Maar ik merk, vooral vergelijkend met Kelly, dat het me gewoon meer energie kost om aanwezig te zijn bij de trainingen. Druk met mijn eigen dingen, werk of blij dat ik eens een avondje thuis ben. Het voelt gek om steeds meer afstand van Running Girls Groningen te doen, vooral omdat we het samen echt hebben opgebouwd, maar ik weet dat het in goede handen is. Zonder Kelly had het sowieso al niet meer bestaan. Tussen Kelly & mij zeker geen wrok, niet alleen onze moeders zijn al die tijd al goede vriendinnen, Kelly is en blijft ook een hele goede vriendin van mij.

Het is misschien een beetje dramatisch uitgelegd, maar ik hoop dat jullie het begrijpen en ik was wel een uitleg verschuldigd. Ik zal altijd een beetje bij RGG blijven horen, maar het is Kelly die de website onderhoudt en iedere dinsdagavond voor jullie klaar zal staan. En natuurlijk zal ik af en toe mijn gezicht even laten zien…

Liefs,
Marit

One Comment

  1. Pingback: Terugblik Running Girls Groningen! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*