Nog maar 4 weken om mijn enkel fit te krijgen!

Nog maar 4 weken om mijn enkel fit te krijgen!

Nog maar vier weken en dan is de Valencia halve marathon. Eigenlijk heb ik hem over precies vier weken al achter de rug. De halve marathon vindt zaterdagavond plaats en dat vind ik een heel fijn tijdstip om hard te lopen. Het parcours is zeer vlak, het tijdstip is dus gunstig en ik was enorm fit en gemotiveerd om een persoonlijk record te gaan lopen. Echter heb ik dat doel los moeten laten en is er nu ontzettend veel twijfel of ik überhaupt aan de start zal staan!

Begin februari ging ik door mijn linker enkel. Een lullige misstap die mij wel eens de deelname aan deze halve kan kosten. Afgelopen weken heb ik bijna iedere dag op de hometrainer gezeten om fit te blijven. Fietsen gaat ontzettend goed en met verschillende trainingsvormen probeer ik mijn conditie goed te houden en te trainen. Intervallen, duur- en hersteltrainingen. Ze vinden allemaal op mijn hometrainer plaats. Maar echt hardgelopen heb ik helaas nog niet.

Afgelopen week heb ik het een beetje geprobeerd, maar dat viel vies tegen. Een mini intervaltraining na losmakende loopscholing viel toch wat tegen. Beetje in paniek, maar 4 weken is nog lang!

Ik heb dus nog 4 weken om mijn enkel fit te krijgen! Ik blijf fietsen, maar de crosstrainer en de traploopmachine voeg ik komende weken toe. Natuurlijk alles met mate en de pijngrens in de gaten houden, maar ik ben erg gemotiveerd om er hard voor te werken. Ook doe ik dagelijks mijn enkeloefeningen, werk ik aan mijn core en beenspieren en er moeten nog wat kilo’s af! Ik ben al goed bezig sinds mijn valpartij, maar tijdens belasting is toch elke kilo er ééntje die mijn enkel moet opvangen en die extra belasting breng ik graag omlaag. En niet gehele onbelangrijk, zo veel mogelijk rusten!

Alles wat ik dus zelf er aan kan doen, doe ik! Ik vind het ontzettend spannend en heb er qua emoties af en toe moeite mee, maar het komt goed! 21 maart vlieg ik gezellig met Esther naar het warme Valencia, gaan we ontzettend genieten van een fijne vakantie en beslis ik op het laatste moment of ik wel of niet ga starten! Zo niet, dan pak ik de fiets en zal ik Esther zo vaak mogelijk proberen te spotten!

Ik hou jullie op de hoogte!

One Comment

  1. Pingback: 11.3 kilometer in februari! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*