Korte persoonlijke enkel update!

Korte persoonlijke enkel update!

Een dikke week geleden liep ik nog heel fit en vrolijk door het prachtige Marokko en deed ik mee aan de Marrakech halve marathon. 4 dagen later ging ik tijdens een foto maken (gelukkig hebben we de foto’s nog…) heel dom door mijn linker enkel en zit ik het grootste deel van de dag met mijn been omhoog. Ik heb even totaal geen motivatie voor runninggirls.nl, last van een dipje, maar ik wil jullie toch een kleine update geven. Hoe staat het er nu voor en hoe nu verder?

Ik ben vorige week donderdag dus door mijn linker enkel gegaan. Direct voelde het niet goed, ik kon er niet goed op staan en op mijn enkel zat direct een dik ei. Tijdens de dagen die ik nog had in Marokko heb ik het redelijk weggestopt en een beetje gedaan alsof alles wel kon en het wel meeviel. Eenmaal thuis kwam de harde werkelijkheid, toch nog veel pijn en de enkel was (en is nog steeds) bont en blauw.

Maar wat nu? Mijn hoofddoel van dit jaar was de halve marathon in Valencia lopen op 24 maart. Ik had ontzettend veel zin om hier hard voor te trainen, dingen te laten en kijken of ik mijn persoonlijk record op het vlakke parcours zou kunnen aanscherpen. Nu is vooral de vraag haal ik überhaupt de start wel?

Afgelopen maandag is mijn enkel gecheckt, toch best wat schade, maar wel een stuk minder als de vorige keer  en is er een kleine kans (50/50) dat ik Valencia haal. Gaat mijn herstel snel en voorspoedig, dan wie weet! Gaat het te langzaam of komen er onverwachte terugvallen, dan denk ik het niet. Maar aan mij zal het niet liggen!

Ik pak zoveel mogelijk rust en luister goed naar mijn lichaam. Hardlopen kan nu even nog niet, maar ik heb een hometrainer gekocht die nu in de woonkamer staat, zodat ik kan fietsen wanneer ik dat wil, mijn onrust wat kwijt kan en mijn conditie kan blijven prikkelen. Lang en hard fietsen zit er nog niet echt in, maar benen rondkrijgen en af en toe hartslag omhoog brengen lukt gelukkig al wel en alle beetje helpen!

Het is een kleine 7 weken richting Valencia! Ik ga geen onverstandige dingen doen die mij langer uit de letterlijke running kunnen houden, maar ik ga het zeker proberen! Goed luisteren naar mijn lichaam, goed eten, veel slapen en rustig aan!

Ik heb nu best een beetje last van een dip, maar komt goed! runninggirls.nl zal misschien iets rustiger zijn, maar ik zal gemotiveerder en sterker terugkomen!

Bedankt voor alle lieve berichtjes en interesse!

7 Comments

  1. Pingback: Mijn tien mooiste loopmomenten van 2018! - Running Girls

  2. Pingback: 57.3 kilometer in maart! - Running Girls

  3. Pingback: 53.3 kilometer in maart! - Running Girls

  4. Pingback: Helaas loopt niet altijd alles zoals gepland! - Running Girls

  5. Pingback: Nog maar drie nachtjes slapen! - Running Girls

  6. Pingback: Nog maar 4 weken om mijn enkel fit te krijgen! - Running Girls

  7. Pingback: Met deze vijf oefeningen maak jij je enkels sterker! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*