Running Girl van de week: Esther!

Running Girl van de week: Esther!

Running Girl Esther! Onze Running Girl van de week. Esther woont helaas niet meer in Groningen, maar heeft twee jaar lang meegetraind met onze trainingen. Altijd met een glimlach en met volle inzet. Dankzij Running Girls Groningen zijn Esther en ik (Kelly) vriendinnetjes geworden en zijn we al twee keer op pad geweest voor een hardloopavontuur in het buitenland (Parijs&Berlijn). De derde staat alweer in de planning en de Berenloop op Terschelling staat ook hoog op ons lijstje van hardlooptradities. Es, ik ben blij dat wij elkaar door het hardlopen hebben leren kennen, hardlopen samen met jou is leuk! Running Girl Esther motiveert mij dus enorm en daarom stelde ik haar graag een aantal hardloopvragen!

Wat leuk dat ik nu de eer heb om Runninggirl van de week te zijn! Ik ben Esther, 26 jaar en ik woon sinds vorig jaar in Appingedam. Tijdens mijn studietijd woonde ik in Groningen en trainde ik bij de Runninggirls Groningen. Ik vond de trainingen van RGG altijd superleuk! Heel veel gezelligheid, lekker met elkaar rennen en veel kletsen. Helaas lukt het nu vaak niet om heen te gaan waardoor ik ook een stukje motivatie voor het lopen mis. Samen lopen geeft mij zoveel motivatie! Natuurlijk loop ik nog steeds, dus ik mocht ook Kelly haar vragen beantwoorden.

Hier komen ze!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben een aantal jaren geleden zo’n 3 tot 4 keer begonnen met hardlopen maar telkens haakte ik toch weer af. Eigenlij zonder daar een goede reden voor te hebben. Ik begon met Evy maar na een aantal lessen gaf ik er toch weer de brui aan. Ik had genoeg conditie voor de 4mijl van Groningen en daar was het me destijds om te doen. Maar het voelde niet lekker. Ik wilde doorzetten en alle lessen afmaken. En zo geschiedde! Na een vierde keer te zijn gestart met Evy, had ik na een aantal maanden de laatste les achter de rug! Dat was het begin van mijn hardloopcarriere!

Running Girl Esther

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
De afgelopen maanden droomde ik van een PR op de 5 kilometer. Dit PR kan inmiddels van het lijstje af! Ik heb m’n PR aangescherpt naar 24:20. Nu wil ik natuurlijk dolgraag onder de 24 minuten duiken maar de komende tijd richt ik me wat meer op de duurlopen. In november ga ik namelijk met Kelly en onze mannen naar Terschelling om daar de Berenloop te lopen! Net als vorig jaar een weekend vol gezelligheid, spelletjes, eten en drinken en dus de Berenloop! Om me voor te bereiden op deze halve marathon, train ik sinds een aantal weken voor het eerst met een trainingschema van een professionele trainer. Even wennen, maar het geeft me veel motivatie!

Heb je een hardloopdroom/wens? Waar loop je het liefste hard?
Ik zou willen dat ik niet ieder jaar m’n motivatie voor het rennen verlies. Dit overkomt me namelijk elk jaar weer waardoor ik een aantal maanden amper loop. Dat vind ik zo jammer! Ik vind rennen namelijk heerlijk.

Ik loop het liefst hard in de natuur, in een mooie omgeving waar ik lekker om me heen kan kijken en kan genieten van wat ik aan het doen ben. Ook vind ik het fijn om op plekken te lopen waar ik nooit eerder ben geweest. In mijn nieuwe woonplaats ben ik nog steeds nieuwe en leuke hardlooprondjes aan het ontdekken!

Running Girl Esther

Wanneer loop je het liefste hard?
Als ik een vrije dag heb, dan sta ik het liefst vroeg op en ga ik uitgebreid ontbijten om me daarna voor te bereiden op een duurloop. Doordeweeks probeer ik eens in de week mijn wekker om 6 uur te zetten zodat ik voor werktijd een rondje van 5 km kan lopen. Ik heb moeite met uit bed komen en mijn lichaam protesteert onderweg nog wel eens maar ik voel me de hele dag kiplekker (en hongerig!) omdat ik er al een workout op heb zitten!

M’n nieuwe trainingschema is echter vooral gericht op lange duurlopen. Het is nog best lastig om dit te combineren met fulltime werken en ook nog 2 tot 3 keer in de week naar de sportschool te willen gaan maar we gaan er voor de komende weken.

Wat eet je voor en na het lopen?
Als ik tijd heb om uitgebreid te ontbijten voordat ik ga lopen, dan eet ik het liefst een bak kwark met een banaan met daarbij een cracker met kaas en een kop koffie. En veel water. Als ik die tijd niet heb, dan blijft het vaak bij een banaantje, een kop koffie en een glas water. Na het lopen verschilt het vaak wat ik eet. Wel probeer ik meteen voldoende water te drinken zodat ik naderhand geen hoofdpijn krijg en me futloos voel.

Running Girl Esther

Hoe motiveer jij jezelf?
Met nieuwe sportkleding- en schoenen. Dat werkt voor mij altijd goed! Ook motiveer ik mijzelf door me in te schrijven voor nieuwe loopwedstrijdjes.

Sinds ik in Appingedam woon, mis ik het lopen samen met Kelly heel erg. Een jaar of twee geleden liepen we bijna wekelijks samen een duurloop in aanloop naar ons hardloopavontuur in Parijs! Ik vond dit fantastisch. Kelly motiveerde mij en ik motiveerde haar. Elke week een andere route en elke week weer een kilometer verder. En maar kletsen! In Appingedam heb ik helaas nog geen partner in crime gevonden om mee te lopen (als jullie iemand kennen, tip me dan!), maar toen ik op de sportschool waar ik train hoorde dat er op de zaterdagochtend een hardlooptraining zou worden gegeven voor de Stadsloop Appingedam was ik de eerste (bij wijze van spreken..) die zich inschreef! Ook dit motiveerde mij! Met een gezellige groep, in een nieuwe stad, lekker lopen! Hierdoor heb ik een aantal nieuwe routes ontdekt die ik nog vaak loop!

Wat is je favoriete runningoutfit?
Dat is toch wel een tight van Nike, daar kan niets tegenop! Of ie nou lang is of driekwart, als ie maar van Nike is! Qua top maakt het mij niet zoveel uit wat ik draag. En schoenen? Dat zijn de Adidas Boost. Ik heb inmiddels al mijn derde paar!

Running Girl Esther

 

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Met stip op nummer 1 is dat Parijs! Samen met Kel. Een lang weekend hebben we genoten van de stad en op zondag liepen we een halve marathon. Deze memorie staat ook op nummer 1 omdat het, het begin is van onze traditie! Sindsdien bezoeken we ieder jaar een andere stad en lopen daar een halve marathon! In 2015 Parijs, in 2016 Berlijn en volgend jaar…. Boedapest! Ik heb er nu al zin in. Ik weet zeker dat de wetenschap dat we daar gaan rennen mij zal motiveren om me goed voor te bereiden en lekker veel te gaan rennen!

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik vind dit een moeilijke vraag. Er komt niemand bij me op waarmee ik graag zou willen lopen. Om toch een antwoord te geven, kies ik voor de Runninggirls in Groningen! Ik kom zeker nog eens terug om met jullie te lopen!

Running Girl Esther

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Ga! Kom van die bank af. En ga! Kort maar krachtig!

Ik vind het superleuk dat ik mijn verhaal heb mogen doen! Ik hoop dat jullie mijn hardloopverhaal leuk vonden en dat het jullie heeft gemotiveerd! De andere verhalen van de Running Girls van de week hebben mij in ieder geval zeker gemotiveerd!

Wie weet zien we elkaar eens in Groningen, in Appingedam of bij een loopwedstrijd elders in het land! Dat zou ik leuk vinden!

 

3 Comments

  1. Pingback: Is Esther klaar voor de Berenloop? - Running Girls

  2. Pingback: Road to.. Dit was een slechte, maar leuke week! - Running Girls

  3. Pingback: Road to.. Berenloop halve marathon! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*