Is Esther klaar voor de Berenloop?

Is Esther klaar voor de Berenloop?

Vandaag geef ik antwoord op de vraag of ik klaar ben voor de Berenloop komende zondag op Terschelling!

In augustus, toen ik mijn verhaal mocht doen als Running Girl van de week, vertelde ik al dat ik druk aan het trainen was voor de halve marathon. Mijn trainingsschema richtte zich voornamelijk op lange duurlopen met hier en daar een hele pittige interval tussendoor. Of ik me keurig aan mijn schema heb gehouden? Absoluut niet. Of ik tevreden ben? Dat zeker! Ik heb een flink aantal lange duurlopen gedaan van 17-19 km. De afstand heb ik dus zeker in de benen. Daarnaast heb ik een redelijk aantal intervaltrainingen gedaan én tussendoor nog wat wedstrijdjes. Zo liep ik de Run van Winschoten, 4 mijl van Groningen en afgelopen zondag de Zeemijlenloop in Delfzijl!

De lange duurlopen gingen eigenlijk van een leien dakje. Ik liep op een lekker vogeltjes-kijken-tempo en kon dat gedurende 15 kilometer zonder enige moeite volhouden. Daarna werd het vaak toch wel zwaar en kreeg ik vermoeide bovenbenen. Maar goed.. Hoort dat er niet gewoon een beetje bij? Je hebt er toch al een flinke afstand op zitten. Daarnaast hoop ik dat ik zondag al een aantal kilometers verder ben voordat ik het punt van vermoeidheid bereik. Als ik daarna nog een kilometer op 2 moet, dan loop ik die wel op karakter! Uitlopen zal me sowieso wel lukken! Vorig jaar was ik veel minder goed voorbereid, had ik last van een blessure aan m’n knie en voet.. En heb ik ‘m toch uitgelopen! Zelfs nadat ik tot twee keer toe ben omgedraaid (ja, onderweg…. Tegen alle lopers in)! Naderhand was ik echt niet trots op mezelf, ik baalde van m’n tijd en baalde dat ik was gaan lopen. Nu ik daar een jaar later op terug krijg, besef ik dat ik best trots op mezelf mag zijn! Ik heb toch gewoon die halve marathon vol gemaakt en ben gewoon over de finishstreep gekomen. Vraag me niet hoe (sorry, Kel!) maar ik heb het wel mooi geflikt.

klaar voor de Berenloop

De intervaltrainingen die ik heb gedaan de afgelopen tijd vond ik wel heel pittig maar dat heb ik eigenlijk altijd al gevonden. Het zijn niet mijn meest favoriete trainingen. Toch weet ik inmiddels dat je hier een stuk sneller van wordt dus heb ik toch geprobeerd om de meeste trainingen gewoon te doen. De wedstrijdjes tussendoor heb ik denk ik ook zeker bijgedragen aan het creëren van een beetje snelheid tussen al die duurlopen door. Aan alle drie de wedstrijdjes heb ik een heel goed gevoel overgehouden! Tijdens de Run van Winschoten waren de omstandigheden niet ideaal – het was ontzettend warm – maar toch heb ik een prima 10 km kunnen neerzetten. Ik heb hier 55 minuten over gedaan. Dikke prima op die dag, vond ik! Daarna kwam de 4 mijl van Groningen. Net als vorig jaar deed ik mee met m’n werk en startten we dus met de bedrijvenloop. Tijdens de 4 mijl vind ik dit ontzettend fijn want bij de recreanten is het zó druk. Ik was die ochtend vergeten om m’n hardloophorloge mee te nemen dus liep zonder! Dit resulteerde in een mooie tijd van 33.33 minuten. En dan als laatste de Zeemijlenloop. Hier stond 3 zeemijl op het programma (dit is zo’n 5,5 km). Dit zou mijn laatste échte training voor komende zondag worden en mijn streven was om onder het half uur te lopen. Het was heerlijk hardloopweer en ik had het tempo er goed in. 28:07! Hatsjikidee. Dat heb ik toch maar mooi weer geflikt!

De rest van de week ga ik proberen om lekker te rusten. Nog één of twee keer naar de sportschool maar zeker niet met zware gewichten en nog een klein half uurtje even lopen/dribbelen en dan moet het gebeuren! Ik ben positief! Of die tijd onder de 2 uur er gaat komen? Ik heb geen idee. Ik wil het dolgraag maar we zien het wel! Ik ga vol de strijd aan zondag en dan gaan we kijken met welke tijd ik eindig! Sneller dan vorig jaar (2.28 minuten) moet sowieso lukken! Dus dat PR loop ik!

One Comment

  1. Pingback: De Berenloop! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*