Nacht van Groningen!

Nacht van Groningen!

Dit was mijn vierde deelname aan de Nacht van Groningen, twee keer zeven en een halve kilometer en twee keer de vijf kilometer. Vorig jaar liep ik zelfs mijn persoonlijk record op de vijf kilometer tijdens de Nacht van Groningen. Dat gebeurde deze keer helaas niet. Flinke spierpijn na een bootcamp training en op raceday anderhalf uur suppen op het Hoornse Meer vanwege een personeelsuitje is geen topvoorbereiding. De volgende keer mijn eigen tips om sneller te worden nog even goed doorlezen en uitvoeren, vooral tip 2; rust! Loslaten en genieten was dus het doel.

De Nacht van Groningen start, zoals de naam al doet vermoeden, laat. Dat zorgt voor een super leuke sfeer en je finish is echt een feestje. Het daarom één van de leukste runs in Groningen. Samen met een aantal Running Girls verzamelden we voor de start, elkaar moed inspreken en elkaar nog zenuwachtiger maken. Aan elke afstand deden er wel een aantal Running Girls mee of ze stonden langs de kant aan te moedigen.

Nacht van Groningen
Esther en ik bij het 2.5km punt

Samen met Running Girls Silvana, Esther, Tanja en Tamar stond ik aan de start van de vijf kilometer. De start is altijd wat hectisch en druk, maar ik was snel weg. De eerste kilometer ging prima. Ik liep een fijn tempo en had geen last van de drukte en mijn benen. Kilometer twee werd al wat zwaarder. Mijn benen vonden het allemaal niet meer zo leuk en ook mijn ademhaling kreeg ik niet rustig. Naast de vele supporters stonden ook mijn verkering en die van Esther langs het parcours. Ze hebben ons vijf keer (!) kunnen aanmoedigen en zien. Het enige wat ik nog van de aanmoedigingen weet, is dat ik bij kilometer drie heb gezegd “zwaarste run ooit”. Ik was er klaar mee, mijn lijf was er klaar mee en mijn ademhaling al helemaal. Ondanks het niet lekker kunnen lopen was de laatste kilometer een feestje. Muziek, aanmoedigingen en de laatste bocht in zicht. Na een klein eindsprintje over de Westerhaven er een eindtijd kunnen uitpersen van: 25:30min. Geen pr, niet helemaal wat ik had verwacht, maar toch wel een beetje blij mee.

Na de finish zochten we een plekje zodat we de andere Running Girls die nog bezig waren konden aanmoedigen. Super leuk en gezellig om te doen. Volgend jaar doe ik graag weer een poging om mijn pr te verbeteren op de vijf kilometer. En staan we met nog meer Running Girls aan de start!

One Comment

  1. Pingback: Trainen en slapen op hoogte, nuttig of onzin? - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Nacht van Groningen

Nacht van Groningen

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*