De leukste hardloopwedstrijden in mei & juni!

De leukste hardloopwedstrijden in mei & juni!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je negen hardloopwedstrijden die in mei en juni plaats zullen vinden. Ik doe zelf mee aan de Nacht van Groningen en de 4EM tijdens de Zwolse halve marathon. Mocht je nog twijfels hebben of geen idee hebben welke runs er in mei en juni plaats zullen vinden, lees dan verder! En ontbreekt er een run, laat het dan even weten!

Ronde van Oranjewoud

Ronde van Oranjewoud hardloopwedstrijden

Dit is echt nostalgie! Elk jaar kwam de Ronde van Oranjewoud langs ons huis en elke jaar runde wij (mijn ouders, broertje en alle vriendjes en vriendinnetjes en hun ouders uit de buurt) de waterpost bij kilometerpunt twee. Dat er al zo vroeg een drinkpost is, is omdat het vaak bloedheet is tijdens de wedstrijd. Ik heb hem zelf maar één keer gelopen. De route gaat door het groene en mooie Oranjewoud, echt een aanrader!

Locatie: Oranjewoud (start Abe Lenstra stadion)
Datum: 7 mei
Afstanden: 5.2km, 10km en 16.1km

Nacht van Groningen.

Nacht van Groningen Hardloopwedstrijden

De Nacht van Groningen wordt dit jaar voor de 15e keer gehouden. Dit jaar niet op Hemelvaartsdag,  maar op vrijdag 20 mei. De run heeft een ronde van vijf kilometer die langs de Westerhaven, Noordenhaven en het Noorderplantsoen gaat. De naam zegt het al, je start laat, waardoor de finish echt een feestje is! Dj, muziek en publiek: een super sfeer tijdens een leuke run. En voor mij een snel parcours want ik heb hier mijn snelste vijf kilometer gelopen.

Locatie: Groningen
Datum: 20 mei
Afstanden: 5km, 10km en halve marathon

Leiden Marathon

Leiden marathon Hardloopwedstrijden

In het weekend van 21 en 22 mei vindt de Leiden Marathon plaats. Zaterdagavond een gezellige vijf kilometer en op zondag de andere afstanden. Van horen zeggen één groot volksfeest, wat ontzettend motiveert tijdens de run en na die tijd zeker de mogelijkheid om je nieuwe pr te vieren! Naast het lopen kun je ook deelnemen aan een spandoekenwedstrijd of met je straat de straatprijs winnen. Zoals ik al zei; één groot volksfeest!

Locatie: Leiden
Datum: 21 & 22 mei
Afstanden: 2km, 5km, 10km, halve marathon en een marathon

Marikenloop

Marikenloop hardloopwedstrijden

De Marikenloop bestaat nog niet heel lang. In 2003 was de eerste run waar z’n 1500 vrouwen aan deelnamen en nu dertien jaar later is tijdens de 14e editie het deelnemersaantal vertienvoudigd. Naast de te lopen afstanden is er bij de Marikenloopexpo genoeg te doen. Muziek, lekker eten en verschillende workshops maken samen met de run dit evenement tot een succes.

Locatie: Nijmegen
Datum: 22 mei
Afstanden: 5km of 10km

Loop Leeuwarden

Loop Leeuwarden hardloopwedstrijden

Het weekend van 21 & 22 mei is druk. Er staan veel hardloopwedstrijden gepland, maar ook dit jaar wordt de Loop Leeuwarden georganiseerd en dit jaar is het de 10e keer, reden voor een feestje! Zo ver ik mij kan herinneren is het tijdens deze run altijd mooi weer, warm zelfs! Een snel parcours, soms wat druk, maar zeker mogelijkheid tot het lopen van persoonlijke record! En mocht je geen zin hebben om hard te lopen? Schrijf je dan in voor de wandeltocht. En geniet van wat Leeuwarden te bieden heeft.

Locatie: Leeuwarden
Datum: 22 mei
Afstanden: 5km, 10km en een halve marathon

Slachtemarathon

Slachtemarathon hardloopwedstrijden

Waarom de Slachtemarathon in deze blog staat terwijl er alleen een marathon kan worden gelopen en geen andere afstanden? Omdat de wedstrijd maar één keer in de vier jaar wordt georganiseerd en onze Running Girl Wilja hier aan meedoet, trots! Ik ga proberen haar een paar keer te spotten, te helpen waar nodig en aan te moedigen. De route van de Slachtemarathon is trouwens erg unieke. Deze loopt van Oostbierum over de dijk, de Slachte, tot Raerd.

Locatie: Oostbierum naar Raerd
Datum: 4 juni
Afstanden: Marathon

Zwolse halve marathon

Zwolse halve marathon hardloopwedstrijden

De Zwolse halve marathon is voor mij uitgegroeid tot één van mijn lievelingswedstrijden. Ook al heb ik er nog maar twee keer gelopen, het was twee keer fantastische! Dit jaar loop ik niet de halve, maar omdat ik Zwolle niet wou overslaan, heb ik gekozen om mee te doen aan de 4EM. Veel meiden die bij ons trainen lopen hier hun eerste halve marathon, spannend! Het parcours is snel en divers. Het zijn drie rondes van +/- 7km door Zwolle die niets saai zijn en voorbij vliegen. De inschrijving voor de halve zit helaas vol, maar meedoen met de 4EM is nog mogelijk!

Locatie: Zwolle
Datum: 11 juni
Afstanden: 4EM en de halve marathon.

Ladiesrun

Ladies run hardloopwedstrijden

Door heel Nederland heb je ook dit jaar verschillende Ladiesruns. De ladiesrun in Groningen vind voor de 9e keer plaats en ook dit jaar is de run natuurlijk verbonden aan de stichting Pink Ribbon Nederland. Vorig jaar haalden alle ladiesruns samen 68.340 euro op voor de stichting en ook dit jaar gaat het hard! Inschrijven voor alle runs is nog mogelijk. En wil je deelnemen aan de run in Groningen? Gebruik dan code: RunGirls. Zodat wij kunnen zien welke Running Girls er meedoen!

Locatie: Groningen (Rotterdam, Utrecht en Eindhoven)
Datum: 12 juni (29 mei, 26 juni en 5 juni)
Afstanden: Per run verschillend.

TT Run

TT Run hardloopwedstrijden

In het weekend van 25 & 26 juni racen de motoren over het TT circuit in Assen. Een week eerder op 18 juni is het aan de lopers om een snelle tijd neer te zetten op dit circuit. In tegenstelling tot het circuit in Zandvoort is het circuit in Assen redelijk vlak dus mogelijkheid om een snelle tijd te lopen. Je kunt kiezen uit één, twee of drie rondes van 4.4km per ronde.

Locatie: TT circuit Assen
Datum: 18 juni
Afstanden: 4.4km, 8.8km of 13.2km

Beach Run Kijkduin

Beach Run Kijkduin hardloopwedstrijden

Aangezien de zomer op 21 juni officieel begint is het extra leuk om deze in te wijden tijdens een zomerse run over het strand! Op vrijdagavond kun je over het strand en door de duinen bij Kijkduin deelnemen aan de Beach Run. Door de duinen en over het strand is aardig pittig. Wel een voordeel; de zee is om de hoek om af te koelen na je vijf of tien kilometer. Blijf je slapen of woon je in de buurt? Neem dan op zaterdag de 25e een kijkje bij de Beach Challenge Cross Triathlon, spektakel gegarandeerd!  

Locatie: Kijkduin
Datum: 24 juni
Afstanden: 5 of 10 km

Mocht jij nog leuke hardloopwedstrijden weten? Laat dan een reactie achter en wie weet voegen wij hem dan toe!

3 Comments

  1. Pingback: Nacht van Groningen! - Running Girls

  2. Pingback: Trainen en slapen op hoogte, nuttig of onzin? - Running Girls

  3. Complimenten voor jullie site. Erg leuk.
    Ik loop de ronde van oranjewoud als voorbereiding op mijn eerste halve marathon op 11 juni in Zwolle.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*