Hardlopen in High Park

Wat je kunt doen om nog sneller te worden!

Dit is een kleine frustratie van mijzelf, waarom word ik niet sneller! Een persoonlijk record op de 5 of 10 kilometer is namelijk ontzettend welkom! Dit blogje is voor iedereen die net als ik graag wat sneller wil lopen, maar waarbij het maar niet lukt. Omdat trainingsschema’s voor iedereen anders zijn, heb ik geen tips opgeschreven die te maken hebben met anders trainen, maar zijn het tips die je naast je trainingsschema kan toepassen. Lees de tips goed door, pas ze toe en wie weet loop jij binnenkort een nieuw PR.

  • Houd je aan je schema.
    Heb jij een schema gekregen van een trainer? Houd je er dan aan! Ga niet ineens meer doen omdat je jezelf goed voelt en pas de afstanden niet aan. Te veel trainen kan je misschien juist langzamer maken en dat wil je niet!  Ben je niet tevreden, ga dan in overleg met je trainer of laat iemand anders naar je schema kijken.
  • Rust!
    Dit is mijn grootste valkuil. Ik neem geen rust wanneer dit nodig is. Juist je lichaam laten herstellen geeft je extra kracht en energie voor je volgende trainingen. Begin jij uitgerust aan een training of loop, dan zul je deze beter volbrengen.
  • Wees eerlijk tegen jezelf.
    Train je nou echt wel zo veel als je denkt? Soms denk je misschien; ik train me suf!, maar in de praktijk loop je misschien minder. Schrijf je trainingen, afstand, intensiteit, etc. op zodat je duidelijk kunt terugkijken of je dus echt wel goed hebt getraind.
  • Gewicht.
    Dit is geen aanmoediging om af te vallen, maar weet jij van jezelf dat je bijv. 3 à 4 kilo zwaarder bent dan vorig jaar tijdens je snelste 10 kilometer, dan kan dit invloed hebben op je prestaties van nu. Je moet toch elke training en loop die 3 à 4 kilo extra meenemen.
  • Train eens anders.
    Anders trainen kan je lichaam wakker schudden. Loop jij al jaren hetzelfde rondje op de zelfde intensiteit, dan is je lichaam gewend geraakt aan deze trainingsprikkels. Kies bijv. voor een uitdagende intervaltraining of loop een keer in een andere omgeving.
  • Kracht.
    Alleen hardlopen is soms niet voldoende. Sterkere been- en rompspieren kunnen je helpen om je loopprestatie te verbeteren. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees jezelf goed in of laat je informeren door een trainer.
  • Energie en vocht.
    In dit stukje kun je lezen wat vochtverlies met je sportprestatie doet. Dit geldt ook voor voeding. Heb jij te weinig energie in je lichaam, dan levert je lichaam ook minder vermogen. Zorg dus dat je voor en tijdens een training zowel energie als vocht goed blijft aanvullen om een dip te voorkomen.

Bovenstaande zijn dus een aantal tips die je kunt toepassen om nog sneller te worden. Mocht je een tip missen dan hoor ik dat graag!

Succes!

2 Comments

  1. Pingback: Nacht van Groningen! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*