London Marathon Q&A 3

London Marathon Q&A 3

London Marathon Q&A deel 3! In deel 1 en deel 2 beantwoordde ik al een aantal van jullie gestelde vragen. Hoe dichterbij de marathon komt, hoe meer vragen ik krijg. Ik heb een aantal van jullie vragen samengevoegd zodat het, zoals in deel 1 & deel 2, weer 7 zijn geworden. Hieronder lees je de antwoorden.

Op welke schoenen loop je hard? En wissel je ze wel eens af?
Zie hoofdfoto! Dat zijn mijn marathonschoenen en ik ben er zo blij mee, die kleuren! Helemaal zoals de Engelse vlag. Ik loop al jaren op de Adidas Ultra Boost ST en toen ik deze uitvoering voorbij zag komen heb ik ze 5 weken geleden direct gekocht. Ik loop mijn lange duurlopen en langere interval/tempotrainingen op deze schoen. Voor korter en sneller werk loop ik vaak op de Adidas Solar Boost. Deze hardloopschoenen passen bij mijn wensen en loopstijl. Laat je goed adviseren (bijvoorbeeld in een hardloopspeciaalzaak) als je op zoek bent naar een fijne marathonschoen.

En ja, ik wissel bewust mijn hardloopschoenen af. Iedereen heeft wel eens looprust nodig, maar je hardloopschoenen ook!

Welke gelletjes gebruik je onderweg? En hoe vaak ga je onderweg drinken?
Leuke vraag, maar het uitgebreide antwoord lees je hier! Hier kun je uitgebreid lezen wat ik eet en drink tijdens een lange duurloop en dus ook tijdens mijn marathon.

Hoe heb jij het schema gekregen/gemaakt?
Ik heb mijn schema van 24 weken zelf gemaakt en dat vond ik zo leerzaam om te doen. Ik ben hardlooptrainer en vind dit hele traject, naast een leuke en grote uitdaging, erg leerzaam. Ik heb het schema dus zelf gemaakt, maar wel met feedback van mijn ouders (trainers), die een streng oogje in het zeil houden.

Moest je ook aan een kwalificatie-eis voldoen?
Nee! Je kunt je via de site van de London Marathon aanmelden voor de wereldwijde loting, maar via die weg is het bijna onmogelijk om aan de start te staan. Zelf heb ik geboekt via TUISports, maar ook hier kan er jaarlijks, door de vele aanmeldingen, een loting plaatsvinden. Via de London Marathon inschrijving heb je wel een Good For Age optie, maar die tijden zijn snel én er zijn alsnog weinig startbewijzen beschikbaar. Voor wie ook een keer aan de start wil staan van de London Marathon; via een reisorganisatie zoals TUISports maak je de meeste kans!

Waar zie je het meest tegenop? 
Niets! Ik heb goed getraind en daar haal ik zoveel vertrouwen uit, dat ik dus nergens tegenop zie. Dat ik 42km ga hardlopen, daar heb ik zelfs een beetje zin in en ik visualiseer het parcours vaak tijdens het hardlopen. Het liefst zou ik nu al starten!

Ik zie dus nergens tegenop, maar zit wel al vol zenuwen. Die zenuwen komen vooral door het onbekende. Ik lees me op dit moment suf aan marathonraceverslagen van anderen en stel verschillende marathonlopers vragen. Naast de zenuwen zit ik vol emoties. Ik kijk dus enorm uit naar mijn marathondag en de finish!

Heb je een idee hoe je over de finish wilt komen? 
Zo fit en vrolijk mogelijk! Ik kan ontzettend afzien en mopperen tijdens lange afstanden, maar de afgelopen maanden gaat het goed! In London heb ik geen tijdsdoel, maar wil ik graag fit en vrolijk over de finish komen. Met een grote glimlach (waarschijnlijk inclusief tranen) en met mijn armen omhoog.

Waar heb je de afgelopen weken het meest van genoten?
Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen; ik geniet zo van de lange duurlopen! Op dit moment geven de duurlopen mij rust. Het is tijd voor mezelf en met mezelf. De me-time is de laatste weken/maanden door omstandigheden schaars en ik geniet er dus volop van. Ik vind rust tijdens de lange duurlopen en dat doet me goed. Zelf zo goed dat ik denk dat ik de lange duurlopen ga missen en misschien wel gewoon doorzet om dat moment voor mezelf vast te kunnen houden.

Thanks voor de vragen en de extra motivatie! Jullie vragen beantwoorden werkt namelijk erg motiverend. Nog 2 weken te gaan tot de London Marathon en ik kan niet wachten!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*