Wat eet en drink ik tijdens een lange duurloop

Wat eet en drink ik tijdens een lange duurloop

Wat eet en drink ik tijdens een lange duurloop? Deze vraag krijg ik echt ontzettend vaak, hieronder lees je het antwoord!

Wat ik drink
Vooraf gaand aan de duurloop ben ik tijdens mijn ontbijt al bezig om voldoende eten en drinken binnen te krijgen. Ik sta ruim 2 uur van tevoren op en drink in die 2 uur redelijk veel water, thee en een kopje koffie. Maar drink ik ook tijdens mijn lange duurlopen? Ja! Tijdens de duurloop heb ik één of twee kleine drinkflesjes mee die in mijn flipbelt passen, ideaal! (Review: Flipbelt + drinkflesjes). Ik probeer om de 30 à 40 minuten minimaal één slok te nemen om zo voldoende vocht binnen te krijgen. Ook in de wintermaanden neem ik dit serieus. Naast zweten verlies je een groot deel van je vocht via je ademhaling, dus ook in de wintermaanden als je iets minder zweet, verlies je alsnog vocht dat je aan moet vullen. Daarom heb ik altijd minimaal één flesje mee en wacht ik niet totdat ik dorst heb, maar neem ik gestructureerd een slok.

Ik drink dus ongeveer om de 30 à 40 minuten een slokje water*. Zeer bewust gekozen voor dit ritme. In London heb je vanaf het 5 kilometerpunt om de 1 mile (1.6km) een drinkpost, super veel dus! Ik kan tijdens de marathon dus prima mijn eigen drinkritme aanhouden.

Wat ik eet
Wat ik ontbijt voor een langere afstand kom ik later een keer op terug, maar wat ik eet tijdens mijn lange duurlopen, lees je hieronder.
Tijdens de duurloop heb ik altijd gelletjes** mee én speciale duursport snoepjes. Ik hou van ritme en structuur dus ook hierin zit qua inname een ritme. Om de 6 á 7 kilometer een gelletje en/of een snoepje. Vaker heeft geen zin, het lichaam kan ongeveer 30 tot 60 gram koolhydraten per uur opnemen en in de gelletjes die ik gebruik zit 24 gram koolhydraten en in het snoepje ongeveer 1/5 deel van mijn gelletje.

Hoe langer mijn duurlopen worden, hoe meer ik onderweg dus moet meenemen. Gelukkig past dit allemaal super goed in mijn flipbelt en wordt de belt per 6 á 7 kilometer lichter.

Dit is wat ik eet en drink tijdens een duurloop, maar voor iedereen kan dit anders zijn. Zorg in ieder geval dat je geen dorst krijgt en voldoende energie tot je neemt, ook tijdens je duurlopen. Ik train tijdens mijn duurloop direct mijn innameritme voor de marathon en dat vind ik heel fijn. Ik ben hierdoor goed voorbereid en weet precies wat ik mee moet nemen qua gelletjes en snoepjes tijdens de marathon, maar mijn drinkflesjes laat ik door de vele drinkposten onderweg thuis.

* (Ik zou iets meer moeten drinken dan dit, maar meer vocht komt omhoog tijdens inspanning. Voor mij werkt dit voor nu dus goed. Lees hier meer over vocht)
**(mijn review over verschillende energiegels en welke ik neem lees je hier)

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*