London Marathon Q&A 2

London Marathon Q&A 2

Een paar weken geleden beantwoordde ik in London Marathon Q&A 1 de eerste 7 vragen en vandaag beantwoord ik er weer zeven. Hoe dichterbij de marathon komt, hoe meer vragen ik krijg. Ik vind het super leuk om alle vragen  te bundelen en ze voor jullie te beantwoorden.

Hoe vaak in de week loop je hard?
Op dit moment loop ik vier keer in de week hard, maar soms vijf. Ik heb moeite met stilzitten en plan daarom ook zeer bewust al mijn trainingen. Per dag is uitgeschreven wat ik doe. Hardlopen, cardio, core, kracht of rust. Zo weet ik precies wat er komen gaat. Heb ik een rustige werkweek dan loop ik soms een keertje extra hard, maar ook dit is vaak ver van tevoren al gepland. Het komt maar een paar keer voor dat ik een spontaan extra rondje hardloop, langer dan vijf kilometer is het spontane rondje dan niet.

Welke sporten doe je naast het hardlopen?
Op actieve hersteldagen zit ik 30 à 60 minuten op een cardio apparaat. Deze minuten kunnen plaats vinden op de fiets of bijvoorbeeld op een crosstrainer. Daarnaast werk ik aan mijn corespieren en doe ik aan lichte krachttraining. Maar alle extra trainingen naast het hardlopen zijn niet fanatiek. Het cardiomoment is een actief rustmoment voor mijn benen en de krachttraining is met lichte gewichten.

Wat eet en drink je tijdens je duurlopen?
Leuke vraag, hier heb ik net een uitgebreide blog over geschreven! Wat ik eet en drink tijdens mijn duurlopen, lees je hier.

Wie gaan er mee naar London? 
Mijn familie en vriend! Ik vlieg vrijdag naar London en de rest gaat met de auto richting Engeland. Mijn ouders, broer en vriend slapen dat weekend bij de familie (vader is geboren in London) en ik slaap samen met mijn roomie (Marianne) in het hotel via TuiSports. Ik ben dus een soort van in mijn eentje, maar dat vind ik helemaal niet erg! Het is voor de supporters een stuk leuker en voordeliger om bij familie te slapen.

Ben je bezig met je gewicht? 
Ja, maar ben niet heel streng voor mezelf. Ik ben op dit moment ruim 3kg kwijt en daar ben ik ontzettend blij mee. Voor mijn eigen gevoel was het niet nodig, ik vond mezelf prima zoals ik was, maar toch ‘zeul’ je het wel mee. Nog eens 2 kilo eraf zou ik fijn vinden. Dan zit ik voor mijn gevoel op een mooi gewicht wat ik zeker 42 kilometer lang kan meenemen, maar een moetje is het niet.

Weet je al wat je aan gaat doen tijdens de marathon? 
Nee, maar wel al veel over nagedacht! Ik weet natuurlijk niet wat voor weer het gaat worden, dat wil ik eerst weten. Wat het niet gaat worden; een kort broekje en hemdje. Ik krijg ontzettend snel last van schuurplekken en in een kort broekje en hemdje gaat dat tijdens de marathon sowieso mis.

Ga je alles geven in London en zien waar het schip strand of kies je voor een behouden race?
Ik ga voor een aangename race! Ik wil voldaan over de finish komen, niet té rustig aan doen, maar ook niet alles geven. Finish halen is het doel!

7 door jullie gestelde vragen die ik met veel plezier heb beantwoord! Heb jij nou nog een brandende vraag? Stuur mij een berichtje of laat een reactie achter. Binnenkort komt London Marathon Q & A deel 3!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*