London Marathon Q&A 1

London Marathon Q&A 1

Afgelopen weken heb ik veel vragen ontvangen over mijn traject richting de London Marathon. Het leek mij leuk om in aanloop richting de marathon een paar q&a’s te schrijven om zo al jullie vragen te beantwoorden. Hieronder vind je de eerste zeven beantwoordde vragen.

Waarom wil je een marathon gaan lopen? 
Ik heb altijd geroepen ik ga nooit een marathon lopen. Ik heb jarenlang alleen maar gesprint op de atletiekbaan en heb moeite (mentaal) met lange afstanden, maar vorig jaar april kreeg ik ineens een kriebel. Deze kriebel maakte mij nieuwsgierig. Ik ben opgegroeid met een fanatiek hardlopende moeder, ben zelf hardlooptrainer, geef hardlooptrainingen en -clinics, maak schema’s, loop zelf graag hard, leer graag meer over alles wat met hardlopen te maken heeft én ik hou wel van een uitdaging. En die uitdaging en het leerzame traject ga ik nu graag aan!

Waarom in London?
Vorig jaar keek ik op tv naar de London Marathon en werd emotioneel. Ik dacht als ik er eentje ooit zou willen lopen dan moet dit wel in London zijn. Mijn vader is in London geboren, heeft er lang gewoond, zijn er vaak geweest en de rest van de familie woont nog in de omgeving van London. Ik zou mijn eerste marathon nergens anders willen lopen.

Heb je een tijdsdoel?
Nee. Kan ik heel kort over zijn, die heb ik niet. Dit wordt mijn eerste marathon en ook al heb 15 halve marathons gelopen, ik heb geen idee wat ik zou kunnen op de hele. Ik zou een berekening (aan de hand van mijn halve marathon tijden) kunnen maken en hier voor gaan trainen, maar dit hele traject is zo nieuw dat ik mezelf geen tijdsdoel wil geven. Mijn enige doel is de London Marathon voldaan finishen!

Train je tijdens duurlopen op je beoogde marathontijd? 
Ook hier is het antwoord nee op. Ik heb geen idee wat ik kan en zou willen lopen, dus benader ik mijn duurlopen ontspannen. Er zijn verschillende trainingsprincipes hoe je een duurloop voor de marathon qua snelheid zou ‘moeten’ lopen, maar omdat mijn doel de marathon uitlopen is doe ik niets met tijden. Wel kijk ik naar mijn hartslag en gevoel nadien. Mijn hartslag probeer ik zo laag mogelijk te houden, alle duurlopen zo ontspannen mogelijk te lopen en nadien wil ik me energiek voelen in plaats van uitgeput. Is mijn hartslag te hoog, heb ik flink moeten werken tijdens mijn duurloop en ben ik nadien vermoeid dan liep ik te snel.

Waar kijk je het meest naar uit?
De finish. Nu al! Dan is gewoon alles klaar; het traject en die 42 kilometer. Begrijp me niet verkeerd, het gaat tot nu toe erg goed en vind het best leuk, maar vind het ook pittig. Los daarvan kijk ik het meeste uit naar mijn familie langs de kant en London een keer van een totaal andere kant ervaren.

Waar kijk je tegenop? 
Het gekke is dat ik nergens echt tegenop kijk, ik ga het gewoon doen! Maar wel vind ik het heel spannend hoe ik de komende weken alles mentaal rond ga krijgen. Mentaal zijn de langere afstanden altijd een uitdaging geweest, wat het voor nu spannend maakt. Mijn hoofd nam het altijd over, waardoor ik menig halve marathons als extra pittig heb ervaren. Ik hoop dat ik in London sterker ben dan de stemmetjes in mijn hoofd.

Hoe gaan de trainingen tot nu toe?
Goed! De duurlopen gaan verrassend goed en de andere trainingen vind ik leuk. Vooral de intervaltraining vind ik het leukste om te doen. Ook nu het buiten koud en donker is ga ik nog steeds makkelijk de deur uit, ik ben erg gemotiveerd! Het trainen van mijn core doe ik helaas iets minder trouw, maar nog voldoende weken om ook hier goed mee bezig te gaan.

Dit waren de eerste 7 vragen, binnenkort deel ik er weer een paar. Leuk om op deze manier jullie vragen te kunnen bundelen en beantwoorden. Mocht je een London Marathon-vraag hebben, laat dan even een reactie achter!

2 Comments

  1. Pingback: London Marathon Q&A 3 - Running Girls

  2. Pingback: London Marathon Q&A 2 - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*