15 halve marathons, wie had dat gedacht?

15 halve marathons, wie had dat gedacht?

De Berenloop was mijn 15e halve marathon. Wie had ooit gedacht dat ik überhaupt een halve marathon zou lopen en dat ik nu al op 15 zit! Ik ben ooit als sprintster begonnen, jarenlang met veel plezier voor de 100 en 200 meter getraind bij een atletiekvereniging, maar een 400m was eigenlijk al wat te ver. Begin 2014 schreef ik mij in voor de eerste langere afstand, nog helemaal niet zo lang geleden dus!

Mijn halve marathon avontuur begon met Egmond aan Zee, daarna volgden: Zwolle, Parijs, Zwolle, Terschelling, Berlijn, Disneyland Parijs, Terschelling, Reading, Boedapest, Terschelling, Egmond aan Zee, Marrakech, Valencia en weer Terschelling.

15 halve marathons, waarvan 4x op Terschelling, 7x in het buitenland, 2x Zwolle en 2x Egmond aan Zee. Een mooi lijstje al zeg ik het zelf!

Zelf had ik dit echt nooit verwacht. Vroeger vond ik inlopen al te ver en een beetje onzin. Mensen die een uur gingen lopen voor de lol snapte ik echt niet. Nog steeds vind ik alles boven de vijf kilometer ver, maar went het wel een beetje en krijg ik er langzaam plezier in. Mentaal vind ik alles boven de tien kilometer zwaar en helaas merk ik bij die mentale strijd nog geen progressie. Tijdens mijn halve marathon was dit ook iedere keer weer het grootste probleem; mentaal mezelf goed naar de finish krijgen.

Ik heb hier dus nog steeds ontzettend veel moeite mee en elke keer weer is het een wedstrijd tussen mezelf en mijn gedachtes. Het wordt iets beter, maar tijdens iedere halve begint na 15 kilometer de mentale strijd die ik zeker de helft van mijn halve marathons niet gewonnen heb. Zou ook dit ooit beter en makkelijker worden? Ik hoop het! Helemaal met de London Marathon in het vooruitzicht. Spannend maar ik heb zin om die strijd aan te gaan!

15 halve marathons dus achter mijn naam staan en daar ben ik best een beetje trots op!

Op naar meer…..

 

2 Comments

  1. Pingback: London Marathon Q&A 1 - Running Girls

  2. Pingback: 15 trainingstips voor een halve marathon - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*