4 Mijl van Groningen 2017!

4 Mijl van Groningen 2017!

Het zit er weer op, de 4 mijl van Groningen! Een thuiswedstrijd die je als hardloopster uit Groningen zeker niet mag overslaan. Ik heb deze editie zo ontzettend lekker gelopen en genoten van elke kilometer. Hoe mijn dag was lees je hier!

4 Mijl

Vanochtend rond 11:00 uur sprak ik samen met Hanneke af om richting station te gaan. Gelukkig ruim op tijd want mijn band was lek, zo stom! Snel opgepompt en ik kon er gelukkig een stukje op fietsen. Mooi op tijd kwamen we bij het Centraal Station aan om vanaf daar gezellig samen met Silvana en haar schoonzusje in de bus te stappen naar de start. Samen met Silvana, Hanneke en Marije zochten we een gezellig plekje op om even te zitten en bestelden we lekker nog wat te drinken. Heerlijk om zo op tijd aanwezig te zijn en tijd te hebben om gezellig te kletsen. De spanning was wel al lichtjes aanwezig, maar de afleiding was fijn.

Hanneke was de eerste die aan de bak moest en nam afscheid van ons. Samen met Silvana en Marije liep ik naar de kledingwagens om daarna nog te proberen de topatleten en wat Running Girls aan te moedigen. De topatleten heb ik net niet gezien, zo jammer! Maar Esther, Hanneke en Illona heb ik gelukkig wel gespot en flink kunnen aanmoedigen.

Snel haastte ik mij na het aanmoedigen terug naar de startvakken om daar een beetje tot rust te komen. De groepsapps stonden roodgloeiend. Sommigen waren überhaupt nog niet in Haren bij het startgebied anderen waren al over de finish! Dat is één van de leukste dingen van de 4 Mijl, er gebeurt zoveel! In het startvak kwam ik een paar collega’s en bekenden tegen, maar omdat ik niet te hyper wou starten, ging ik lekker in mijn eentje klaarstaan.

4 Mijl

Iets voor 14:00 uur mochten we los! Mijn eerste kilometer was zo snel, 4:27. Hoe dan? Benen werden niet zwaar, maar ik wist dat ik dit niet ging volhouden tot de finish. Ik nam een beetje gas terug en begon stap voor stap naar mijn verschillende supporters toe te werken. Geeske en Sharina stonden rond het 2 kilometerpunt, zo fijn! Collega’s stonden tussen de 3 en 4 kilometer en vanaf kilometer vijf was het pas echt feest. Van de kilometers aan het begin kan ik mij weinig herinneren, maar van de laatste anderhalf heb ik zo goed kunnen genieten!

4 Mijl
Bij Geeske en Sharina, bedankt dames!

Ik wist dat mijn ouders op de eerste heuvel zouden staan en vond het zo fijn om ze te zien! Benen voelde nog steeds super dus bij het dalen kon ik een beetje gaan versnellen. Met nog een klein kilometer te gaan en de Herestraat die nog moest komen, wou ik nog niet te veel versnellen, maar het liep zo lekker. De Herestraat ging verrassend goed, mijn tempo bleef mooi hoog en in de laatste bocht stond ineens de verkering als verrassing en dat gaf mij nog net even wat extra energie om richting finish te gaan!

Met een zeer voldaan gevoel en goed voelende benen kwam ik in een nieuw pr over de finish! 32:44 is mijn nieuwe tijd op de 4 Mijl. En dat voelt super! Na de finish ben ik snel richting parcours gegaan om daar samen met mijn ouders en Hanneke alle deelnemers en andere Running Girls aan te moedigen! Zo mega trots op al die meiden (sowieso op alle lopers) en zo leuk om zo veel bekende gezichten te zien!

4 Mijl
Wilja, Geeske, Hanneke, Wilske, Illona, Marit, Sharina, Jasmijn en Silvana, bedankt!

Mijn 4 Mijl was super, maar mijn hoogtepunt van de dag? Naborrelen met een hele leuke club meiden! Zo veel gezelligheid en verhalen. Meiden; volgend jaar weer?

Hoe ging jou 4 Mijl deze keer? 

5 Comments

  1. Pingback: 98.5 kilometer in oktober! - Running Girls

  2. Pingback: Nog maar drie weken tot de Berenloop halve marathon! - Running Girls

  3. Pingback: Nog maar 4 weken tot de Berenloop halve marathon! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*