Nog maar drie weken tot de Berenloop halve marathon!

Nog maar drie weken tot de Berenloop halve marathon!

Helaas is het nog maar drie weken tot de Berenloop halve marathon. De tijd gaat nu echt even te snel! Afgelopen trainingsweek ging namelijk niet zo goed. Hoe en wat lees je hieronder.

Na de succesvolle 4 Mijl van afgelopen zondag werd ik maandagochtend wakker met pijnsteken in de buitenkant van mijn rechterknie. Ik zag de bui al hangen en koos voor een rustdag met niet te veel inspanning. Helaas werd ik dinsdagochtend weer met pijn wakker en was zelfs wandelen niet meer prettig. Direct op mijn werk (ik werk in het Sport Medisch Centrum van het UMCG, handig!) een collega gevraagd of hij er even naar zou willen kijken. Mark (fysiotherapeut) gaf aan dat het misschien wel een beginnende runners knee zou kunnen zijn. Dus rustig aan! Zelf kan ik het anderen zo goed vertellen, maar ik moest van Mark echt horen wat ik wel en niet mocht doen. Wanneer mag ik bijvoorbeeld testen of hardlopen weer lukt? Het antwoord; Als er bij het opstaan geen pijn is en trap aflopen pijnvrij lukt.

maar drie wekenWoensdag was ik lekker vrij en was het plan om hard te lopen. Juist deze week moest ik meters maken! Ik stond pijnvrij op, testte op de trap in onze portiek of ik pijn voelde en rolde mijn spieren een beetje los. Nergens pijnklachten dus ik dacht, ik ga er gewoon voor! Kop echt in het zand gestoken, want na een fijne en zeer relaxte intervaltraining (rustig aanzetten en nog rustiger rust) voelde ik direct weer die pijnscheuten door mijn knie. Te koppig geweest en te vroeg gelopen. Het hardlopen zelf ging ontzettend lekker en tijdens de hele training voelde ik niets, maar na de training bij de eerste wandelpassen was het dus raak.

De afgelopen drie dagen heb ik niets gedaan. Braaf mijn foamroller oefeningen gedaan en rust gehouden. Ik dacht dat ik gek werd. Juist als iets niet mag, wil ik het zo ontzettend graag. Mijn lange duurloop zou deze week plaatsvinden en juist deze week ging het allemaal om omvang. Knop moest dus even om en heb ik braaf rust genomen.

Vandaag stond eigenlijk mijn lange duurloop op het programma, maar dat durfde ik echt niet en was ook niet verstandig geweest. Ik koos voor een vijf kilometer op duurlooptempo, kijken hoe mijn knie tijdens en na de training hier op zou reageren. Hoe het nu voelt? Redelijk goed! Kleine steekjes, maar niet zo erg als woensdag. Het lopen ging pijnvrij, maar bijzonder slecht. Mentaal wou het echt niet terwijl het maar vijf kilometers waren! Maar dat ik überhaupt een rondje heb gelopen voelde goed!

Ik heb op dit moment geen idee hoe mijn laatste drie weken er uit zullen zien. Onverwachts een stomme week gehad, maar ik denk dat ik het gewoon per dag ga bekijken en ik hoop nog genoeg kilometers te kunnen maken om echt klaar te zijn voor die halve marathon!

Liefs,
Kelly

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*