98.5 kilometer in oktober!

98.5 kilometer in oktober!

De maand oktober is echt voorbij gevlogen! Het was niet mijn beste hardloopmaand, maar ondanks de tegenvaller heb ik nog aardig wat kilometers kunnen hardlopen. In september liep ik 115 kilometer en deze maand liep ik helaas iets minder.

Ik begon de maand oktober echt ontzettend goed. Met een fijne duurloop samen met mijn vader, een volle hardloopweek met veel kilometers en een snelle 4 Mijl begon oktober echt goed. Helaas kreeg ik de dag na de 4 Mijl last van mijn rechterknie en moest ik wat gasterug nemen. Ik heb mijn aller langste duurloop over moeten slaan en dat deed iets met mijn zelfvertrouwen. Ik vind het hardlopen van langere afstanden namelijk ontzettend lastig. Niet lichamelijk, maar mentaal heb ik er moeite mee. Het voelde dus niet goed om die laatste lange mentale test over te moeten slaan, maar het was helaas niet anders.

Ik heb twee weken rustig aan gedaan en mijn trainingen werden per dag bekeken. Uiteindelijk heb ik die twee weken weinig gelopen en veel rust genomen. Ik deed iedere dag mijn foamrol-oefeningen en voerde een paar duurtrainingen op de crosstrainer uit om mijn lijf conditioneel en mijn hoof mentaal te blijven prikkelen.

De laatste week van oktober liep ik eindelijk weer een beetje lekker en bijna pijnvrij. Na een test 10 kilometer in Beilen voelde mijn rechterknie redelijk goed en kreeg ik overal weer een beetje vertrouwen in. Afgelopen week ging het hardlopen goed en heb ik gelukkig na iedere training weinig napijn in mijn rechterknie. Het is wel aanwezig, maar zo heftig als het in de twee weken na de 4 Mijl was is het gelukkig niet meer geweest.

Oktober liep dus letterlijk even anders, maar ondanks dat sta ik aankomende zondag met voldoende vertrouwen aan de start van de Berenloop Halve marathon!

Hoeveel kilometer liep jij in oktober?

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*