Super dag was dit! Blij met deze medaille.

Zandvoort Circuit Run!

Gisteren stond ik aan de start van de Zandvoort Circuit Run 12km. Een paar weken geleden vroeg Odlo of ik met hun zou willen deelnemen aan de Zandvoort Circuit Run. Na even nadenken (want ja, dit zat eigenlijk niet in mijn trainingsschema), zei ik ja! Wel direct tegen Odlo gezegd dat ik niet volle bak zou gaan hardlopen, maar de ervaring en gezelligheid zeker niet wou missen. Hoe mijn 12km tijdens de Zandvoort Circuit run ging, lees je hier!

Redelijk vroeg vertrok ik gisteren vanuit Groningen richting het westen. In de auto (inclusief fiets) reed ik richting IJmuiden. Mijn nicht, haar vriend en hun twee kids wonen in IJmuiden, dus dit was direct goede timing om iedereen weer eens te zien! Om de drukte en files te ontlopen rondom Zandvoort stapte ik in IJmuiden op de fiets richting het circuit. Ik fietste +/- 15km door een prachtig natuurgebied, direct een mooie warming-up! Een uurtje voor de start kwam ik aan bij de Odlo tent, zei iedereen gedag en kleedde me snel om. Na wat bijkletsen met de andere lopers, was het tijd om naar de start te gaan. Gezellig samen met Mari, Japke, Suzanne, Nynke, Bart en Sabine stond ik in het startvak te wachten op het startschot. Geen idee wat mij qua inspanning te wachten stond, doel was niet te gek, maar hoe snel dat zou zijn wist ik niet precies.

Dat de run opgedeeld zou kunnen worden in drie zeer mooie en verschillende blokken had ik van te voren natuurlijk niet kunnen bedenken, maar hieronder lees je hoe één van de leukste 12 kilometers mij in drie delen is bijgebleven.

Direct na het startschot liep ik eigenlijk al samen met Sabine. De eerste 5km liepen Mari en Nynke ook nog gezellig mee. Kletsend over van alles en nog wat renden we met zijn vieren over het circuit van Zandvoort. Gezellig naast elkaar liep het zo lekker en motiverend dat de kilometers over het circuit voorbijvlogen.

Na de eerste 5km over het circuit, kwam de strandopgang. Sabine en ik zeiden Mari en Nynke gedag, zij zouden er een tandje bij doen, maar wij hielden liever het tempo vast die we hadden. Voor het strand was ik in eerste instantie wat nerveus, maar de twee kilometer over het strand liepen echt fantastisch. We konden een fijn tempo vasthouden en waren nog steeds gezellig aan het kletsen. Sabine heeft al een paar keer een marathon gelopen dus naast deze trainingsprikkel, kreeg ik onderweg zo veel tips te horen, fijn! Daarnaast sleepten we elkaar er goed doorheen. Tempo laten afzakken was met nog maar 4km te gaan namelijk geen optie.

De laatste 4km vond ik pittig. Waar we op het strand wind mee hadden, hadden we de laatste 4km wind tegen. Ons geklets werd minder, de tips voor de marathon bleven komen, maar waren nu uit het niets losse zinnen (nog steeds erg fijn) en in mijn hoofd kreeg ik het zwaar. Voetje voor voetje, tempo proberen vast te houden! Na flink gezigzag door het gezellige Zandvoort, was daar ineens het circuit, we did it! Na een eindsprintje kwam ik samen met Sabine in 1:05:59 over de finish, zo blij! Zonder haar had ik deze tijd nu zeker niet gelopen en had ik het tempo nooit zo kunnen doortrekken, nogmaals Sabine, bedankt!

Een zeer geslaagde, maar iets wat pittige Zandvoort Circuit Run. Odlo bedankt voor deze dag, wie weet tot volgend jaar! Foto’s* van deze te leuke en gezellige dag vind je hieronder.

*paar van onderstaande foto’s zijn gemaakt door David Stegenga Fotografie

Zandvoort Circuit Run
Op de fiets naar Zandvoort!
Wind en Zand.. Fietspad weg! Wel een mooi avontuur.
Zandvoort Circuit Run
Het startgebied
Zandvoort Circuit Run
Richting Startvak // David Stegenga Fotografie
Wachten op de start in het startvak
Zandvoort Circuit Run
Gezellig wachten op de start met: Nynke, Bart, Ik, Mari, Sabine, Japke en Suzanne!
Met Sabine, Nynke en Mari op het circuit // David Stegenga Fotografie
Zandvoort Circuit Run
Op naar het strand! // David Stegenga Fotografie
Zandvoort Circuit Run
Eindsprintje! // David Stegenga Fotografie
Zandvoort Circuit Run
Sabine we did it!! // David Stegenga Fotografie
Nogmaals, thanks Sabine!
Zandvoort Circuit Run
Suzanne, Japke, ik en Nynke (foto via Zandvoort Circuit Run facebookpagina)
Samen met Mari! // David Stegenga Fotografie
Grace en ik! // David Stegenga Fotografie
Zandvoort Circuit Run
Wat was dit een fantastische dag! Blij met deze medaille.
Zandvoort Circuit Run
En weer 15km terug naar IJmuiden, uitfietsen!

3 Comments

  1. Pingback: De leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2020! - Running Girls

  2. Pingback: Mijn London Marathon! #21 - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*