De leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2020!

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2020!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste hardloopwedstrijden in maart en april 2020! Helaas zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of Instagram de mogelijkheid om startnummers van bijvoorbeeld geblesseerden over te nemen. Aan welke start sta jij? Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Halve van Haren
De halve van Haren is gezellige, niet te drukke en zeer leuke run. Ik heb twee keer deelgenomen aan de 12.3km en echt genoten. Je loopt door een mooi gebied aan de zuidkant van Haren en de verzorgingsposten zijn goed geregeld. Voor velen is de Halve van Haren een ideaal evenement ter voorbereiding op bijvoorbeeld een marathon in het voorjaar. De halve van Haren is altijd uitverkocht, via via is er misschien nog iets te regelen!

Locatie: Haren
Datum: 7 maart
Afstanden: 5, 12,3 kilometer en een halve marathon.

Run Forest Run
De organisatie van Run Forest Run organiseert door het hele land prachtige trail runs. In de maanden maart en april kun je deelnemen aan twee runs. Waarvan eentje heel speciaal is! 24 uur hardlopen, minimaal 5km per 45min lopen, succes!

Locatie: Gasselte & Elp
Datum: 7 maart en 18 april
Afstanden Bepaal je zelf (Gasselte) 12, 18, 29 en 53 kilometer (Elp)

City Pier City
Vier jaar geleden stond ik voor het eerst aan de start van dit evenement (raceverslag) Wat een super parcours en run. Het is wel enorm druk, maar de sfeer zit er bij iedereen goed in. Leuk weetje; jaarlijks doet er een aantal lopers alle drie de afstanden. Dit is dus mogelijk! Durf jij het aan? Een 5km, 10km en een halve marathon op de zelfde dag?

Locatie: Den Haag
Datum: 8 maart
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (plus 1km & 2.5km kidsloop)

Zandvoort circuit run
Hoe uniek is dit! Een run over het vernieuwde circuit en het strand van Zandvoort. Snel door de bochten en afzien op het strand. Echt een super uitdaging. Ik heb twee keer aan de start gestaan (raceverslag) en naast het genieten, ontzettend afgezien! Het is echt een feestje langs de kant en je finisht zoals de echte coureurs finishen, maar het strand is best pittig.

Locatie: Circuit van Zandvoort
Datum: 29 maart
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (plus kids run 0.9 & 2.5 kilometer en toegang voor wheelers)

Rotterdam Marathon
Voor veel hardlopers het marathonevent van het jaar! Maar naast de marathon kun je ook deelnemen aan korte afstanden. Voor wie dus niet 42 kilometer en een beetje wil lopen; je kunt ook deelnemen aan de 1/4 marathon en op zaterdag aan de 4.2km inclusief finish op de Coolsingel. Of ik 5 april aan de start sta weet ik nog niet zeker, trainen gaat helaas niet van harte. Beslissing neem ik binnenkort!

Locatie: Rotterdam
Datum: 4 & 5 april
Afstanden: 4.2, 1/4 marathon en de marathon

Cascade run
Als één run een feestje is dan is het de Cascade run wel! Ik heb nu drie keer aan de start gestaan van de 5mijl en liep drie keer dwars door een feestende menigte. De ene straat nog gekker dan de andere, zo leuk!

Locatie: Hoogeveen
Datum: 19 april
Afstanden: 5mijl en 10mijl (en een kidsrun)

Enschede Marathon
Een run die een snel parcours kent en veel afstanden! Met 80.000 supporters langs de kant en het vlakke parcours is de kans op een persoonlijk record zeker aanwezig.

Locatie: Enschede
Datum: 19 april
Afstanden: 5 & 10 kilometer, halve en hele marathon (en jeugdloop)

Aan welke start sta jij?!
En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op Facebook of Instagram!

Succes!

Wil jij tijdens één van deze runs je PR verbeteren? Lees dan eens deze tips om sneller te worden!

Jullie tips!

8 maart Merenloop
Kidsrun, 5, 10 en 14km

14 maart SallandTrail
25, 50 en 80 km

21 maart Leekster Lenteloop (mijn raceverslag van vorig jaar)
Jeugdloop, 5, 10 en 21.1km + uurloop voor scholieren

28 maart Monnikenloop
Kidsrun, 5, 10km en 10EM

29 maart Venloop
Kidsrun, 5, 10 en 21.1km

5 april 4 Mijl van Emmen
Kids run + 4 Mijl

11 april Semslinieloop
Kidsrun, 5 en 10km

19 april Vuurtorenloop
Jeugdloop, 5, 10 en 21.1km

 

*hoofdfoto tijdens de Marrakech Halve Marathon

4 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*