Mijn London Marathon! #21

Mijn London Marathon! #21

Met nog maar drie weken te gaan tot de London Marathon was afgelopen week mijn laatste lange trainingsweek en dat voelt ontzettend goed. 21 weken lang heb ik het trainen opgebouwd, met als hoogtepunt mijn langste duurloop afgelopen zaterdag. Hoe mijn 21e trainingsweek is gegaan, lees je hier!

Afgelopen maandag had ik een actieve rustdag en zat ik lekker een uurtje op de fiets. Het was te mooi weer om binnen te zitten. De benen waren aardig zwaar na de Zandvoort Circuit Run, dus even fietsen voelde aangenaam.

Dinsdagavond gaf ik training en trainde ik mee met mijn Running Girls (Groningen). Intervallen bij het natuurgebied Kardinge en eindelijk weer in het licht.

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik woensdag heb gedaan, vrij weinig denk ik. In ieder geval niet hardgelopen.

Donderdag was een volle dag. Zo’n dag dat je uren tekort komt. Om toch iets te doen paste ik mijn tempoloopje aan. Ik maakte hem 3 kilometer korter, maar liep wel harder. 1km inlopen, 3km steeds iets sneller (gemiddelde snelheid per km: 4:50, 4:36 & 4:21 min/km ) en 1km uitlopen. Pittig, maar fijn!

Vrijdag begon ik de dag ontzettend vroeg ergens in Limburg. Met zonsopgang had ik op de Mookerheide een fotoshoot voor Weleda, erg leuk om te doen! Niet zo actief, want ik was het wandelmodel in plaats van hardloopmodel. Na de shoot ontmoete ik Wilja in Amersfoort om vanuit daar richting Rotterdam te rijden. Wilja naar Rotterdam voor de marathon, ik als support!

Al weken wist ik dat ik mijn langste duurloop in Rotterdam wou lopen. Zaterdag was het dan eindelijk zover. 35 kilometer door de mooiste marathonstad van Nederland. De duurloop ging echt ontzettend goed, mentaal liep ik heerlijk. Ik had een mooie route uitgestippeld met af en toe stukjes van het marathonparcours. Deze duurloop heeft mij veel vertrouwen gegeven voor de London Marathon.

Zondag werd ik met redelijke frisse benen wakker. Dat ik mij na 35 km gewoon fit voelde, gaf zo’n fijn gevoel. Ik koos er bewust voor om geen loslooprondje te doen deze keer. Want het plan was om kris kras door Rotterdam te fietsen om Wilja aan te moedigen tijdens haar Marathon. Samen met vriendinnetje Tamar fietste ik fanatiek door Rotterdam en heb ik Wilja 5x kunnen zien.

Mijn afgelopen trainingsweek was qua gevoel een goeie! Ik liep ‘maar’ drie keer hard, maar heb een mega dosis zelfvertrouwen gekregen en dat is ook wat waard! Komende weken staan in het teken van afbouwen en het lichaam rust geven. Ik blijf trainen en hardlopen, maar de omvang (afstand) zal een stuk omlaag gaan.

Hoe mijn 1e taperweek is gegaan lees je volgende week!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*