Review Energiegels!

Review Energiegels!

Een tijdje terug kreeg ik van de Body & Fit shop een aantal energiegels opgestuurd* en kocht ik er zelf nog een paar andere merken + verschillende smaken bij om mijn review uitgebreider te kunnen maken. Hieronder vind je per geteste gel mijn mening en een overall uitkomst welke nou echt mijn favoriet is.

Rocket Fuel energy Gel
Deze gels komen van het huismerk van de Body & Fit shop. De gels zijn kleiner vergeleken met andere gels en dus iets makkelijker mee te nemen. Ik krijg de gels lastig open, maar het ligt tijdens het hardlopen wel lekker in de hand. De structuur van deze energiegel is fijn en heeft geen klontjes.
Smaak: Orange (zoet, maar niet te)
Smaak: Lemon Lime (erg zoet, maar stiekem wel fris en lekker)

energiegels

Isostar
Dit is één van de grootste gels die ertussen zit. Paste dus niet makkelijk in mijn tight, maar in mijn flipbelt gelukkig wel. De smaak proeft een beetje fruitig en de structuur is stevig, wel lekker eigenlijk! De verpakking vond ik gewoon echt te groot, verder een hele fijne gel.
Smaak: Exotic Fruits

Powergel
Het eerste wat mij opvalt is het design. De verpakking is zo gemaakt dat het lipje dat je af moet scheuren, blijft hangen aan de verpakking, zo hoef je dus geen moeite te doen om het kleine lipje goed op te bergen. De gel ligt lekker in de hand, maar de structuur van de gel viel tegen. Smaak oké, maar voor mij iets te vol. Andere smaken heb ik niet geproefd.
Smaak: Salty Peanut (volle smaak)

energiegels

Clif shot
Een lekkere gel, maar de verpakking vind ik te groot, niet handig dus. De chocoladesmaak vond ik wel wat heftig tijdens het hardlopen, helemaal als het warm is, dan heb ik juist zin in een frisse smaak.
Smaak: Chocolate (heftig en vol)
Smaak: Mocha (minder heftig, maar nog steeds vol)

SIS
Een fijne verpakking, smal en makkelijk om open te maken. Ook de smaken zijn lekker en fris. De structuur is bijna een beetje waterig en krijg je daardoor te makkelijk uit de verpakking, handen zaten de eerste keer onder de gel, moest ik dus even aan wennen. Maar de smaken maken alles goed.
Smaak: Lemon Lime (lievelings)
Smaak: Orange (Erg fris, niet te heftig qua zoetheid)
Smaak: Tropical (fris, lekker)

energiegels

Cafeïne (SIS)
Naast de gewone gels heb ik ook de SIS gel met cafeïne getest. Ik weet niet of ik het echt merkte of dat het tussen de oren zat, maar energie kreeg ik wel. De structuur van de gel is hetzelfde, de verpakking ook. Erg tevreden over.
Smaak: Berry (zoet, maar niet te)

Maxim
Mijn eerste gedachte bij deze gel, wat heftig! De gel proefde zeer zoet en ik kreeg het niet direct weg. Niet echt mijn favoriet dus. Wel is de gel makkelijk open te maken en past hij makkelijk in het vakje van mijn tight. Ik denk tijdens warme dagen dat deze gel ideaal is, voor de winter misschien wat te zoet/fris.
Smaak: Citroen (vond ik wat heftig)
Smaak: Cola (niet getest, wel benieuwd naar of deze minder heftig is)

Overall
Qua smaken vind ik de SIS gels heel fijn en de Rocket Fuel van de Body & Fit shop ook, maar qua handigheid ben ik fan van de Powergel, dat lipje gaat er makkelijk af en blijft er gewoon aan hangen en hoef je dus niet weg te stoppen tijdens het lopen! De smaak vond ik alleen wat heftig en vol, gevoel dat ik het niet goed kon doorslikken in tegenstelling tot de SIS gels en Rocket Fuel. De smaken zijn echter zeer persoonlijk, maar vooral de fruitsmaken van de Rocket Fuel en SIS proefden fris, smaakvol en niet chemisch.

Welke energiegel spreekt jou aan of heb je al een favoriet?

*Ik heb niet betaald gekregen voor deze review, maar een paar gels wel gratis gekregen. 

2 Comments

  1. Pingback: Wat eet en drink ik tijdens een lange duurloop - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*