Review: Flipbelt + drinkflesje!

Review: Flipbelt + drinkflesje!

Nu mijn duurlopen langer worden en ik graag een beetje drinken meeneem voor onderweg ging ik opzoek naar een heuptasje die niet te groot is en waar makkelijk een drinkflesje in kan. Ik heb zelf al een Flipbelt waar ik erg blij mee ben en kwam erachter dat Flipbelt ook speciale drinkflesjes maakt en levert voor in deze belt. In deze review ga ik het hebben of de drinkflesjes in de belt handig zijn of niet. Mijn langere review over de Flipbelt zelf lees je hier.

Flipbelt, wat is dat?
Een Flipbelt is een brede band gemaakt van elastische stof en is breed genoeg voor bijvoorbeeld de grote telefoons van nu. De belt heeft vier vakjes waarover je je spullen kunt verdelen. Telefoon, sleutels, pasjes en dus ook drinkflesjes. Door de elastische stof is de belt makkelijk om te doen en voelt hij zacht aan. De naam zegt het al, FLIPbelt. Door de band te draaien, zitten de vakjes tegen je buik en rug. Op deze manier valt er niets uit, maar je kunt er nog steeds makkelijk bij.

Hoe zit de Flipbelt + drinkflesje?
Ik heb vaak last van schuurplekken en vond het een beetje spannend om de belt om te doen tijdens mijn lange duurlopen met daarin het extra drinkflesje. Zonder het extra drinkflesje zat de belt altijd heerlijk, maar nu toch een beetje huiverig of de belt nog steeds goed blijft zitten. Gelukkig had ik nergens last van. De Flipbelt ging tijdens mijn lange duurlopen inclusief drinkflesje geen kant op. Hij bleef goed zitten en schuurde niet.

Het drinkflesje.
Het drinkflesje is een klein flesje van 175ml (ook verkrijgbaar in 300ml) met een stevige drinkdop. Het flesje ligt lekker in de hand en houdt tijdens het lopen goed vast. In en uit de belt halen gaat soepel en ervaar ik niet als gedoe. De dop is wat stroef (zit dus zeer goed dicht en lekt niet) en ik krijg in het begin de dop wat lastig omhoog en weer dicht. De laatste paar duurlopen ging dit makkelijker. Ook na vaker gebruik lekt het flesje nog steeds niet.

Overall!
Wat een fijne oplossing om drinken mee te kunnen nemen! Compact, dicht op het lichaam en beweegt niet mee tijdens het hardlopen. Alhoewel ik met het drinkflesje de belt niet makkelijk om kan draaien, vallen mijn telefoon én sleutels vallen zonder het ‘flippen’ van de belt er niet uit. Ik heb de 300ml fles niet getest, kan mij voorstellen dat deze misschien wat minder handzaam is, maar de 175ml beviel mij zeer goed. Op dit moment hebt ik steeds één flesje mee, maar ik heb naast het flesje, mijn telefoon en sleutels nog voldoende ruimte over in de Flipbelt waardoor ik zo nog één flesje extra mee zou kunnen nemen.

De Flipbelt is in verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Naast de gewone belt (30,-) bestaan er nog twee varianten. De reflecterende (37,50) en de belt met ritsen (37,50). De drinkflesjes (vanaf 10,-) zijn los te verkrijgen.

Ik heb de Flipbelt + drinkflesjes opgestuurd gekregen om te testen.

2 Comments

  1. Pingback: Mijn marathon-inpaklijst! - Running Girls

  2. Pingback: Wat eet en drink ik tijdens een lange duurloop - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*