Mijn vierde Dam tot Damloop! Genoten en een dik persoonlijk record!

Mijn vierde Dam tot Damloop! Genoten en een dik persoonlijk record!

Mijn vierde Dam tot Damloop is een feit en het ging fantastisch! Benieuwd hoe het ging? Lees dan even verder!

Om 10:15 uur stapte ik met koffie en Wilja in de trein richting Amsterdam. Eindelijk weer eens samen naar een hardloopevenement! Op het moment dat wij in de trein zitten starten de toppers al en volgt snel de rest. De Dam tot Damloop is officieel begonnen! Halverwege de treinreis krijgen we de eerste berichtjes van verschillende lopers via sociale media binnen. Zij zijn gewoon al over de finish en hebben de medaille al met trots in ontvangst mogen nemen, wij starten pas drie uur later!

Op Amsterdam Centraal komen we Miny tegen en vanaf dat moment zijn we gezellig met zijn drieën. Samen in de rij staan voor de wc, samen elkaar opjutten, samen tassen droppen, samen code kraken bij de Starbucks voor een schone WC en samen richting startvak. Hardlopen is een individuele sport, maar zo fijn om als een team richting start te gaan!

Vierde dam tot damloop

Ik ga met Miny en Wilja in het startvak staan en ga mijn doel nog eens na. Die heb ik eigenlijk niet, maar mijn gemiddelde onder de 6:00 min per kilometer houden zou super zijn! Vlak voor de start laten we Miny gaan, want die wil vooraan bij de snelle lopers starten. Wilja en ik wachten rustig, maar toch een beetje zenuwachtig op de start.

Om 14:15 uur mogen we los! Het is warm, eigenlijk veel te warm en ik loop met lichte tegenzin richting de IJtunnel. Samen met Wilja loop ik de tunnel in en geniet gelukkig toch! Onze vierde Dam tot Damloop alweer en nog leuker; tijdens de Dam tot Dam hebben wij elkaar leren kennen! Ik roep nog naar Wilja “op naar de tien keer Dam tot Dam samen!” en laat Wilja gaan, die gaat mij toch iets te snel.

Wat een warmte in en uit de tunnel. De eerste vijf kilometer zit ik maar te wachten op een klap. Ik ben toch snel gestart en tijdens de andere Dam tot Dam lopen ging het na vijf kilometer verschrikkelijk. Naarmate de kilometers voorbij vliegen, krijg ik er steeds meer plezier en vertrouwen in. Ik loop gewoon fijne gemiddeldes zonder al te veel moeite, heerlijk! Ik heb geen idee waarom, maar zelfs het mega duffe stuk tussen 8 en 14 kilometer vliegt voorbij.

De laatste kilometers zijn een feestje, sowieso was de hele route een feest! Ik krijg langzaam door dat ik een dik Dam tot Damloop PR kan lopen en probeer aan te zetten. Door het vele publiek en al het gefeest gaat dat aanzetten met gemak, fijn. Richting finish kan ik nog één keertje aanzetten en kom vol verbazing, maar met lichte twijfel over de finish. Dat het een dik PR is, was wel duidelijk, maar wat mijn echte eindtijd zou zijn kwam Wilja ontzettend trots en ook vol verbazing vertellen! 1:29:08! 11 minuten sneller dan vorig jaar en 8 minuten sneller dan mijn vorige Dam tot Dam PR. Zo blij!

Vierde dam tot damloop

Voldaan stap ik samen met Miny (die ook ontzettend goed heeft gelopen en tevreden is!) en Wilja (ook ontzettend blij met haar eindtijd) in de bus richting Centraal Station en trakteren we onszelf op een heerlijke snack voordat we in de trein stappen richting huis.

Ik zit nog ontzettend na te genieten van een zeer geslaagde dag. Deze vierde Dam tot Damloop heeft mij zo veel vertrouwen gegeven. Ik ben niet ingestort en heb mooi vlak kunnen lopen. Extra veel zin in de Berenloop halve marathon!

Hoe ging het bij jou?! 

2 Comments

  1. Pingback: 115,4 kilometer in september! - Running Girls

  2. Pingback: Nog maar 7 weken tot de Berenloop halve marathon! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*