27 kilometer in juni!

27 kilometer in juni!

Ik liep deze maand 27 kilometer (eigenlijk 26,9 om precies te zijn) en ik heb van elke kilometer zo ontzettend genoten! Eindelijk kon ik weer een beetje hardlopen en kon het echte opbouwen beginnen.

Mijn eerste hardloopkilometers waren op 5 juni en de training bestond uit 10x één minuut aanzetten en tussendoor één minuut wandelen. Ik vond het fantastisch, ik liep eindelijk weer eens hard! Daarna volgende er nog vijf trainingen. Korte intervaltrainigen met wandelen en een langzame vier kilometer. De trainingen voelde goed, maar bij het begin beginnen heb ik wel echt moeite mee gehad. Ik had het gevoel dat ik niet echt aan het hardlopen was, maar schuifelen. Gelukkig gingen de trainingen goed en liep ik afgelopen weekend een vijf kilometer tijdens de Stadsloop Appingedam. Eigenlijk was die vijf kilometer iets te veel van het goede. Ik heb veel te hard gelopen en heb daarom de laatste week van juni qua hardlopen niets gedaan.

Ik loop dus nog niet zo veel hard, maar dit komt zeker goed! Wat ik nu vooral doe is mijn cardio trainingen toepassen op bijvoorbeeld een crosstrainer of op de fiets. Intervallen en mijn hartslag omhoog gooien kan dan prima. Op deze manier werk ik aan mijn conditie, maar belast ik mijn enkel niet te veel. Ik heb ontzettend veel zin om de komende weken het hardlopen proberen uit te breiden en in juli het dubbele te lopen van de maand juni!

Hoeveel kilometers liep jij deze maand?

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*