Mij hardloopdoelen voor de maand juni!

Mij hardloopdoelen voor de maand juni!

Mijn hardloopdoelen voor 2018 zijn groot en ik kan er nog 7 volle maanden over doen, maar doelen op kortere termijn werken voor mij motiverend en zijn overzichtelijker. Dus daarom vanaf nu iedere maand mijn maanddoelen! Afgelopen maand had ik vooral als doel lekker aanrommelen en lopen wanneer het lichaam dat toeloet, in juni ga ik iets strenger zijn!

Intervallen!
Dit moet ik echt gaan doen! Gewoon maar wat lopen is lekker, maar doet niet iets voor mijn snelheid en die mag zeker omhoog! Ik ga in juni dus lekker intervallen. Minimaal 1x per week kort en snel en minimaal 1x per week een wat langere extensieve intervaltraining die meer gericht zal zijn op duur.

Enkeloefeningen doen!
Als mijn enkel een goede dag heeft, vergeet ik ze soms, stom! Ik moet dit trouw blijven doen. Tandenpoetsen op 1 been, afwassen op 1 been of kleine hupjes kunnen overal!

Duurtrainingen uitbreiden
Het is zover, mijn duurtrainingen ga ik alvast uitbreiden in aanloop tot de halve marathon op Terschelling. Deze is pas op 3 november, maar doordat ik afgelopen maanden minder kon lopen, ben ik zeker wat duurvermogen kwijt. Ik ga nu dus al beginnen met uitbreiden en de afstanden langer maken. Voor mij is een 8 of 10 kilometer duurloop al uitbreiding, dus daar zal de focus op liggen, wie weet aan het einde van de maand een keer 12 kilometer.

Minimaal 75 kilometer
Oké omdat ik een duurtrainingsdoel heb, ga ik ook een kilometerdoel stellen! Afgelopen maand liep ik 59 kilometer, de maand juni moet eindigen op minimaal 75 kilometer! Benieuwd of dit gaat lukken.

Vier doelen, thats it! Waar ga jij de komende hardloopmaand op letten?

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*