MEER-Run 7km

MEER-Run 7km

Begin dit jaar stelde ik vijf hardloopdoelen op en één daarvan was; deelnemen aan lokale loopjes. Grote events zijn druk en indrukwekkend. Lokale loopjes zijn gezellig, knus en ademen hardlopen. In mijn traject richting de London Marathon liep ik een halve marathon in Leek en vrijdag stond ik weer aan de start van een lokale hardloopwedstrijd; de MEER-Run. En deze 7km was te leuk om niet te delen! Hoe mijn MEER-Run 7km ging, lees je hieronder.

Een hardloopwedstrijd op vrijdag, wat een goed begin van het weekend! De MEER-Run is voor mij een soort van thuiswedstrijd, vrijdagavond rond 18:00 uur stap ik op de fiets en fiets ik in een half uurtje rustig richting Meerstad. Een uur voor de start parkeer ik mijn fiets en 200 meter verderop staat de tent al waar ik mijn startnummer kan ophalen. Terwijl ik naar de tent loop, vind ik de run nu al een succes. Het kleinschalige en overzichtelijke, geeft een fijn gevoel. In de tent zie ik veel bekenden en een aantal Running Girls die iedere dinsdagavond bij mij trainen, gezellig!

Op één of andere manier ben ik gewoon een beetje zenuwachtig, geen idee waarom. Ik ga nu ‘maar’ 7 kilometer hardlopen in plaats van 42, maar toch zijn er zenuwen! Samen met de andere meiden loop ik vijf minuten voor de start de tent uit en ga ik klaarstaan. Een doel voor deze 7 kilometer heb ik niet echt, maar gemiddeld 5:30 minuten per kilometer zou ik leuk vinden. Dus met die gedachten ga ik om 19:30 uur van start.

De eerste twee kilometers vliegen voorbij. Ik ga te snel, voel mijn benen flink en mijn hartslag schiet omhoog. Direct zeg ik tegen mezelf, blijf pushen! Maar helaas moet ik door de ondergrond toch wat gas terugnemen. De volgende 2.5 kilometer zijn namelijk onverhard en in de eerste paar 100 meter ga ik bijna door mijn enkel. Ik neem direct gas terug, want fit blijven is mij meer waard dan de eindtijd. Het onverharde stuk is prachtig en loopt, na wat gas terugnemen, fijn.

Met nog 2 kilometer te gaan, krijg ik het mentaal ook een beetje zwaar, maar dat het laatste deel van het parcours door een woonwijk gaat helpt! Alle zeer enthousiaste kinderen zorgen ervoor dat ik niet inzak en met een goede eindsprint richting de finish kan. Moe en met verzuurde benen, kom ik in 38:32 zeer voldaan over de finish. Wat was dit leuk!

MEER-Run 7km

MEER-Run bedankt voor het startbewijs en de goede organisatie! Dit moet ik echt vaker doen, deelnemen aan de lokale loopjes, zo gezellig! Tips voor loopjes in de omgeving van Groningen zijn zeer welkom.

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*