Zes tips om een ochtendloper te worden!

Zes tips om een ochtendloper te worden!

Of ik een echte ochtendloper ben dat weet ik niet, maar ik vind het heerlijk, hardlopen in de ochtend! Ik loop niet altijd even lekker, maar ik voel mij na die tijd erg voldaan. En het gevoel dat ik in de avond niet meer ‘moet’ is fijn. Plan jij dus je trainingen altijd in de avonduren, maar schiet de training er nog wel eens bij in vanwege onverwachte drukte? Plan dan eens je hardlooptraining in de vroege morgen en je bent direct klaar voor de hele dag! Hoe? Lees dan even verder!

 • Leg alles klaar.
  Zorg dat je voor het slapen gaan alles klaar legt. Scheelt tijd en zo grijp je niet stiekem naar je gewone kleding. Leg het op een tactische plek zodat je er gelijk in kan schieten. Lees voor het slapen gaan de weerverwachting, zodat je het juiste setje klaar legt.
 • Weet wat je traint.
  Plan je training de avond van tevoren. Zo weet je precies wat je gaat doen, hoelang je bezig bent en hoe laat je er dus uit moet en indien nodig hoeveel je moet eten. Op die manier ben je op tijd terug om te douche, ontbijten en de deur uit te gaan richting school/werk.
 • Denk niet na!
  Gaat je wekker? Denk dan niet na, maar stap gelijk je bed uit! Kleren aan, eten, toilet en gaan. Als je te veel gaat nadenken praat je jezelf zo weer het bed in.
 • Eet wat kleins.
  Op een nuchtere maag hardlopen is niet voor iedereen weggelegd. Mocht je behoefte hebben aan eten, eet dan iets kleins. Eet 10 à 15 minuten voordat je gaat lopen bijv. een halve banaan. Zo geef je je lijf een klein beetje energie en hoeft de wekker niet nog vroeger gezet te worden voor een stevig ontbijt. Wil je een duurtraining gaan doen zoals bijv. een tien kilometer? Ontbijt dan gewoon goed en zet je wekker dus een stukje eerder.
 • Begin rustig.
  Bouw je training rustig op. Het lichaam heeft in de ochtend wat extra tijd nodig om op gang te komen. Wandel of dribbel rustig voordat je aan je echte warming-up en training begint.
 • Volhouden!
  Is de eerste keer geen succes? Geef niet op! Het moet een gewoonte worden en dat wordt het alleen als je het vaker doet. Niet elke ochtendrun zal even lekker gaan, maar geef niet op!

Ik vind het echt een fijn begin van de dag, maar merk wel dat mijn lichaam echt nog wakker moet worden. Een pittige intervaltraining doe ik liever in de avonduren. Wanneer train jij het liefst?

* foto gemaakt door: Wilja Nanninga

One Comment

 1. Pingback: Zes tips om een avondloper te worden! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*