Zes tips om een avondloper te worden!

Zes tips om een avondloper te worden!

Nu de dagen eindelijk langer zijn, vind ik het fijn om in de avond nog een blokje om te gaan. Na een lange dag werken, mijn frustraties eruit lopen en voldaan, met een leeg hoofd de dag afsluiten, vind ik heerlijk. Ik merk ook dat mijn lichaam in de avond liever loopt dan in de ochtend. In de ochtend kom ik nog moeilijk opgang en ligt mijn tempo lager. Ik ben daarom ook meer een avondloper dan een ochtendloper. Ik gaf je hier zes tips om een ochtendloper te worden. En nu krijg je zes tips om een avondloper te worden, succes!

 • Leg alles klaar.
  Zorg dat je voor je werk of school alles klaar legt. Scheelt tijd en zo kun je bij thuiskomst of een uurtje na het eten gelijk aan de slag.
 • Voeding.
  Eet en drink iets voordat je gaat trainen. Plan je avondeten ongeveer een uur voordat je gaat lopen. Op deze manier zit het je niet in de weg. Wil je gelijk los? Eet dan iets kleins, bijv. een halve banaan.
 • Buddy up.
  Zoals velen het noemen; zweetdate! Spreek met iemand af zodat je een stok achter de deur hebt. Jezelf teleurstellen is makkelijk, in je hoofd praat je het wel weer goed, maar een afspraak afzeggen met je loopbuddy doe je niet zo snel. En het is ook nog gezellig!
 • Weet wat je traint.
  Plan van ter voren wat je gaat doen. Als je moet nadenken over je training kun je ook nadenken over niet gaan en brengt het je aan het twijfelen.
 • Vast moment.
  De Running Girls trainen elke dinsdagavond om 20:00 uur. Voor veel meiden in Groningen is dit de vaste avondtraining en geeft het ze structuur. Zoek een hardloopgroep in de buurt en sluit aan! Op deze manier wen je vanzelf aan het trainen in de avond.
 • Volhouden!
  Is de eerste keer geen succes? Geef niet op! Het moet een gewoonte worden en dat wordt het alleen als je het vaker doet. Niet elke avondrun zal even lekker gaan, maar geef niet op!

Ontbreekt er een tip? Laat dan even een reactie achter!

Succes!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*