Wat is loopscholing?

Wat is loopscholing?

Wat is loopscholing? Die vraag krijg ik soms gesteld tijdens de Running Girls Groningen training en leg ik graag ook hier in het kort uit!

Het nut van loopscholing wordt vaak onderschat. Waarom werkt een voetballer of schaatser wel aan zijn of haar techniek en een hardloper niet? Het toepassen van loopscholing draagt bij aan het verbeteren van je hardlooptechniek en houding. Door verschillende oefeningen toe te passen aan bijvoorbeeld het laatste deel van je warming-up creëer je een win-win situatie. Je maakt je lichaam warm en werkt direct aan je techniek en houding.

Loopscholing bestaat uit vele verschillende oefeningen, waarvan je er steeds een aantal aan de warming-up kunt toevoegen, ze hoeven namelijk echt niet allemaal in één keer. De oefeningen variëren van lage intensiteit en dus rustig tot hoge intensiteit en dus intensief. Tijdens de loopscholing werk je met een opbouw van de verschillende oefeningen. Direct beginnen met de meest zware oefeningen, daar is het lichaam soms nog niet warm genoeg voor. Dus klein en rustig beginnen en groot en intensief eindigen.

Door middel van verschillende oefeningen kan er bijvoorbeeld gewerkt worden aan je arminzet of voetplaatsing. Tijdens de verschillende oefeningen moet je nadenken over je houding en dit nadenken over je houding pas je bewust, maar ook onbewust toe tijdens het hardlopen. Dus op de vraag wat is loopscholing? Een meerwaarde!

Pas jij tijdens trainingen wel eens loopscholing toe? En zo ja, wat is je lievelingsoefening?

Meer hardloop Tips & Tricks vind je hier.

3 Comments

  1. Pingback: Hoe word je een hardlooptrainer? - Running Girls

  2. Pingback: 9 tips voor het verbeteren van je vijf kilometertijd! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*