Waarom je onderweg minimaal één high five moet geven!

Waarom je onderweg minimaal één high five moet geven!

Een high five al lopend uitdelen vond ik altijd heel vervelend en stom. Ik gaf ze nooit omdat ik dacht Ik dan helemaal uit mijn ritme zou raken en dat het pijnlijk zou zijn. Ik heb het daarom heel lang niet gedaan en liet alle kids langs de kant met hun handjes uitgestoken gewoon staan. Blij dat ik er bij vandaan liep en niet de teleurstelling op hun gezichtjes kon zien. Helemaal nu die voornamen op de startnummers staan en die kids mij nog uitbundiger konden aanmoedigen en druk bleven zwaaien met het handje; ik sloeg ze allemaal over.

Maar ik ben er eens over na gaan denken en heb het vanaf de zomer tijdens mijn runs, toch maar eens gedaan. Gewoon die zwaaiende hand beantwoorden met een zachte high five! Mijn mening veranderde en daarom typ ik nu dit stukje. Waarom je als hardloper (de meesten dan) onderweg minimaal één high five moet beantwoorden*.

Je gaat rechterop lopen.
Door die high five uit te delen ga je automatisch wat rechterop lopen en dit heeft zo zijn voordelen! Een trotse houding geeft meer toegang tot zuurstofopname en meer zuurstof in het lijf zorgt voor een goede bloedsomloop en die helpt mee aan het verbeteren van je hardloopprestatie.

Je glimlacht voor heel even.
Een glimlach op het gezicht zorgt voor een positief gevoel en laat je heel even de pijn van je inspanning vergeten. Door dat korte moment zal je ook voor even wat prettiger lopen en misschien het vertrouwde ritme weer kunnen oppakken.

Je versnelt.
Door die in de verte uitgestoken hand ga je toch licht versnellen. Soms kan een kleine versnelling je in een prettig hardloopritme brengen. Helemaal bij langere afstanden kan er een sleurritme ontstaan, waar je moeilijk uit kunt komen. Door het toeleven naar de high five en dus een kleine versnelling pak je misschien makkelijker het aangename ritme weer op.

Je verlegt je focus.
In mijn hoofd kan het soms aardig druk zijn tijdens het lopen van een langere afstand. Allemaal stemmetjes die vinden dat ik moet gaan wandelen of nog langer moet gaan lopen, geen idee waarom, maar ze zitten er! Door die ene korte high five zitten mijn gedachten toch even ergens anders en zijn de stemmetje voor even stil. Dit samen met de lichte versnelling kan er voor zorgen dat je de drang naar bijvoorbeeld wandelen uitstelt.

*Bovenstaande is natuurlijk geschreven met een knipoog, maar voor velen zal het helpen! Ik heb alleen mijn eigen ervaring toegepast, voor iedereen zal het dus anders zijn. Bij mij werkt het als ik er even doorheen zit en wie weet helpt het bij jou ook! Mocht je nou bizar hard lopen, sla dan die high five maar even over. Dit zal beter zijn voor iedereen.

High Five,
Kelly

4 Comments

  1. Pingback: 7 tips voor de Dam tot Damloop! - Running Girls

  2. Pingback: Reading halve marathon! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*