Waarom chocolademelk een goed hersteldrankje is voor hardlopers!

Waarom chocolademelk een goed hersteldrankje is voor hardlopers!

We hebben allemaal ons favoriete drankje voor na de training. De ene drinkt een eiwitshake, de ander een glas melk of een glas koude cola; ikzelf drink graag gewoon kraanwater en vul mijn energie na mijn training aan met het eten van koolhydraat- en eiwitrijke producten. Maar wie voor een snelle en lekkere oplossing wil gaan kan ook kiezen voor een glas chocolademelk!

Eerst even dit; waarom is het zo belangrijk om voor aanvulling te zorgen na een training? Tijdens de inspanning verliest je lichaam o.a. vocht en energie. Juist het aanvullen van de verloren energie en het herstellen van je vochtbalans is belangrijk voor een goed herstel. Geef jij je lichaam niet de juiste voedingsstoffen na een pittige training dan zal het herstel minder goed gaan en dat wil je juist niet! Je wilt juist zorgen voor een goed herstel, zodat je fit bent en je lijf alweer bezig is met herstellen en zich alvast aan het klaarmaken is voor de volgende training.

Maar waarom is chocolademelk dan zo’n goed hersteldrankje?
In chocolademelk zitten eiwitten en koolhydraten en de verhouding tussen die twee is ook nog eens de juiste. Als je na de training een glas chocolademelk drinkt, krijg je dus direct van beide iets binnen. Dit neemt niet weg dat je na een pittige inspanning ook met voeding en water je tekorten weer moet aanvullen, dan is een glas chocolademelk niet voldoende. Maar direct bij thuiskomst is het dus een perfect drankje om te drinken. Kies wel voor een variant zonder zoetstoffen, deze producten bevatten niet de juiste verhoudingen tussen koolhydraten en eiwitten en dan is een glas koude chocolademelk misschien heerlijk om te drinken, maar gaat het drankje zijn doel voorbij en dat wil je niet.

Dus voor de chocolademelkliefhebbers onder jullie, zet een pak in de koelkast en trakteer jezelf op een goed glas koude of warme chocolademelk na die pittige training!

Proost!

Voor meer tips & tricks klik je hier!

 

One Comment

  1. Pingback: Tips voor een beginnende hardloper! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*