Verander eens van ondergrond!

Verander eens van ondergrond!

Ik vind het heerlijk om tijdens het hardlopen te wisselen van ondergrond. De ene keer over de weg, de andere keer door het park of het bos en op vakantie over het strand. Een andere route en omgeving, geven mij extra motivatie! En dat er ook voordelen zitten aan het wisselen van ondergrond, is natuurlijk mooi meegenomen. In dit blogje kun je lezen waarom veranderen van ondergrond zo goed voor je is.

 • Afwisseling
  Voor je motivatie kan afwisseling van ondergrond erg motiverend zijn, nieuwe prikkels dus je lijf moet schakelen. Ook afwisselen van omgeving kan je nieuwe motivatie geven. Loop jij altijd in het bos? Loop dan eens door de straten. En loop jij normaal op straat, kies dan eens voor het bos. Zo voorkom je een loopsleur.
 • Goed voor je enkels
  Als je altijd op de weg loopt zijn je enkels verwend. Door te lopen op een onverharde ondergrond moeten je enkels werken om recht te blijven lopen en moeten je enkels krachtig blijven om oneffenheden op te kunnen vangen. Je enkels worden dus sterker bij het afwisselen van ondergrond, wat kan helpen bij onverwachte bewegingen tijdens bijv. je wedstrijd.
 • Sterker lijf
  Loop je altijd vlak? Zoek dan eens een heuveltje of duin op. Door een bergje mee te nemen in je training zal je lijf sterker worden. Je benen krijgen een andere prikkel waardoor je volgende training op de weg makkelijker aanvoelt. In de winter doet bijv. Michel Butter mee aan crosslopen. Zo komt hij sterker de winter uit, klaar voor het nieuwe seizoen.
 • Conditie
  Door het afwisselen van ondergrond zul je ook je tempo moeten aanpassen. Door deze aanpassingen loop je een soort intervaltraining wat helpt bij het verbeteren van je conditie, een fijn voordeel dus!
 • Zo kom je nog eens ergens
  Door van het pad af te gaan kom je in een andere omgeving. Ook op vakantie kun je je bestemming op een leuke manier leren kennen door eens door te steken en af te stappen van het vertrouwde rondje. Meer hardlopen op vakantie tips lees je hier.

Kies jij wel eens voor een andere route of ondergrond?

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*