Acht tips voor hardlopen op vakantie!

Acht tips voor hardlopen op vakantie!

De zomervakanties beginnen bijna en dat betekend dat hardlopen op vakantie ook bijna weer mogelijk is! Ik heb afgelopen maanden genoten van verschillende hardloopavonturen tijdens mijn vakanties en hoop ik dat er nog veel vakantieruns bij mogen komen . Mijn hardloopschoenen gaan altijd overal mee naar toe en ik gebruik ze bijna altijd, behalve tijdens de wintersport dan draait alles om snowboarden! Hardlopen tijdens een citytrip vind ik het leukste om te doen. Je leert de stad ontzettend goed kennen en je komt op plekken waar je normaal misschien niet zou komen. Omdat hardlopen in een vreemde omgeving misschien spannend kan zijn heb ik een aantal tips voor je opgeschreven zodat ook jij kan genieten van een fijne run tijdens je vakantie.

Zie het niet als moeten.
Je schoenen meenemen kan altijd, maar heb je geen zin om te lopen dan loop je lekker niet! Hardlopen tijdens je vakantie moet geen moetje zijn, dit maakt het namelijk helemaal niet leuk en kun je niet maximaal genieten. Loop jij relaxt en zonder, zorgen dan zal de run alleen maar een meerwaarde zijn en voel jij je tijdens je vakantie nog relaxter.

Plan je route.
Je kunt natuurlijk op de bonnefooi gaan hardlopen, maar als je verdwaalt kunnen dit je vele kilometers extra opleveren. Ben je nog niet zo’n ervaren loper, plan dan je route. Is er een park in de buurt? Hardloop dan naar het park toe, loop een rondje door het park en ren weer terug. Zo weet je precies waar je gaat lopen en verklein je de kans op verdwalen.

Kies voor de juiste kleding.
Zorg dat je tijdens de vakantieruns voor de juiste kleding kiest. In het in Nederland nog -2 maar vlieg jij naar de zon? Dan hoeft die lange hardlooptight natuurlijk niet mee! Andersom geldt dit natuurlijk ook. Is het in Nederland bijna terrasjesweer en ga jij nog richting de sneeuw? Neem dan warme hardloopkleding mee! Bekijk indien nodig de weersvoorspelling voordat je vertrekt. Benieuwd welke hardloopkleding je het beste aan kan trekken welke temperatuur? Klik dan hier.

Buddy up!
Alleen lopen vind ik heerlijk, maar in een vreemde omgeving kan een hardloopbuddy prettig zijn. Samen kun je naar de route zoeken en loop je in een verlaten steegje, dan ben je toch niet zo alleen. Samen de stad of omgeving ontdekken is ook gewoon veel leuker dan in je eentje!

Zoek een running crew.
In veel steden lopen verschillende runningcrews. Wie weet kun je een keertje met ze meetrainen en leer jij je vakantiebestemming kennen via een local, extra leuk! Hoe vind je ze? Google is je beste vriend! Zoek bijv. op; running crew Amsterdam en als eerste komen de Running Junkies in beeld! Vorig jaar liep ik in Hamburg mee met de running crew Run Fleet, super gezellig en motiverend! Dit kun je dus bij elke vakantiebestemming proberen en wie weet loop jij gezellig met een crew mee.

Schijf je adres op.
Zorg dat je het adres van je hotel of bijv. camping bij je hebt. Mocht je verdwalen, dan kun je altijd de weg aan iemand vragen of het zoeken op de kaart. Internet doet het niet over dus wees niet afhankelijk van je eigen navigatie!

Neem geld mee.
Mocht je dorst hebben, hongerig, verdwalen of je hebt gewoon zin in een ijsje? Dan is geld meenemen handig! Ook als je te ver bent gelopen, kun je het geld gebruiken voor bijv. de metro. Een ijsje of een koude cola kopen onderweg zal zeker bijdragen aan een extra fijn vakantiegevoel.

Vergeet niet te drinken.
Juist tijdens een relaxte vakantierun vergeet je alles en iedereen. Je hoofd loop je lekker leeg en bij aankomst in het hotel of op de camping vergeet je misschien je verloren vocht aan te vullen. Vergeet dit dus niet! Anders houd je hier de hele dag last van. (waarom lees je hier)

Mocht je dus binnenkort op vakantie gaan, neem je hardloopschoenen mee en geniet! En mocht er nog een tip ontbreken, dan hoor ik dat graag!

Fijne vakantie!

Tip van een lezer:
Boek een runningtour tijdens je vakantie! Wereldwijd zijn er + 170 organisaties die runningtours aanbieden. Zoek bij tripadvisor op;  runningtours of sightjogging. Enjoy!

6 Comments

  1. Pingback: Inpaklijstje vakantie! Welke hardloopspullen moet je echt niet vergeten. - Running Girls

  2. Pingback: Verander eens van ondergrond! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*