Running Girl van de week: Cindy!

Running Girl van de week: Cindy!

Running Girl Cindy is een ontzettende sportieveling die naast hardlopen ook vaak op de fiets te vinden is. Ze traint, ze werkt, ze blogt (GirlsontheMove.nl) en organiseert een hardloopevenement, hoe stoer! Naast anderen motiveren, zorgt ze er nu dus ook voor dat het vele trainen toegepast kan worden tijdens deze run. De Gemert City Run is een hardloopwedstrijd die dit jaar (13 mei) voor de tweede keer plaats zal vinden. Dus voor wie zin heeft in een gezellig vijf of tien kilometer, na inschrijven op de dag zelf is mogelijk! Meer info vind je hier. Ik stelde deze sportieveling graag een aantal hardloopvragen!

Sporten, het liefst zo divers en veel mogelijk, is zeg maar écht mijn ding. Als ik niet hardloop, survival, op een volleybalveld sta of in de gym ben, maak ik graag een rondje op mijn racemonster. Ik ben Cindy, één van de initiatief nemers van de Gemert City Run en één van de zes dames van Girls on the Move. Ik ben helemaal in mijn element als ik áltijd, continu, de hele dag, on the move kan zijn. Ik combineer daarom mijn fulltime job als promovendus bij HAN Sport en Bewegen in Nijmegen met het organiseren van de Gemert City Run en het ‘runnen’ van een onderneming als sportvoedingsdeskundige.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Als 5-jarig meisje wist ik al gauw dat ballet -dat wat veel vriendinnetjes gingen doen- niet zo mijn ding zou zijn. Voetbal of atletiek zou het gaan worden. Vanaf toen ik 6 werd en ‘eindelijk’ mocht, was ik een paar keer per week op de atletiekbaan te vinden. Tot aan mijn 14e heb ik meerkamp gedaan. Daar waar iedereen tegen de afsluitende 800 of 1000 meter zag, zag ik juist mijn kans om flink punten te scoren. Een tijdje later besloot ik daarom om alle spring- en werp onderdelen vaarwel te zeggen en me te richten op 400 – 1500 meter. In deze periode leerde ik andere meiden van Girls on the Move kennen. Zoals Lotte eerder ook beschreef, volgde er samen een ontzettend gave, jarenlange sportperiode met vele trainingen, trainingsschema’s, trainingsweekenden, buitenlandstages en vooral heel veel wedstrijden.

Running Girl Cindy

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Helaas heb ik ook regelmatig ervaren hoe moeilijk, maar oh zo belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren. Vervelende blessures zorgen er dan voor, dat ‘fit worden’ het doel is. Zo ook nu trouwens. Hierdoor heb ik sinds een tijdje een aantal trainingen ingewisseld voor trainingen op de wielrenfiets. Maar ook dan kriebelt het. De kriebel naar een concreet doel, zoals een wedstrijd of een andere pittige uitdaging. Dat geeft sporten voor mij vooral voldoening. Daarom ga ik in juni samen met mijn vader in Italië de Grandfondo Stelvio Santini fietsen:150 kilometer met meer dan 4000 hoogtemeters.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Vorig jaar is mijn hardloopdroom uitgekomen. Samen met mijn vriend (en vele andere) hebben we vorig jaar de eerste editie van de Gemert City Run georganiseerd. Wauw, kippenvel kreeg ik van al de mensen die meeliepen. Het is toch super, dat je mensen in beweging hebt gekregen die wellicht anders nooit met hardlopen waren begonnen!? Mijn droom nu is om nog meer mensen te kunnen bereiken, en mogelijkheden te creëren om te werken aan gezondheid.

Running Girl Cindy

Waar loop je het liefste hard?
Afwisseling maakt hardlopen (en fietsen) zo mooi. De ene keer geniet ik van een tempotraining op een geasfalteerd pad langs een snelweg: niet hoeven na denken waar je heen loopt, gewoon gaan en snot voor je ogen! Terwijl ik de andere keer juist wil genieten van de omgeving om me heen, en kies ik voor mooie bospaadjes. Dan maakt het tempo juist niet uit.

Wanneer loop je het liefste hard?
In de ochtend, een tijdje na mijn ontbijt. Mijn dag is dan goed begonnen!

Wat eet je voor en na het lopen?
Leuke vraag! Meestal ben ik namelijk degene die deze vraag stelt. Als sportdiëtist en onderzoeker is dit iets waar ik me bijna dagelijks bezig houd. Voor mijn training eet ik het liefst een combinatie van eiwitten en de juiste koolhydraten zoals (soja)melk met havermout, rozijnen en een banaan. Oh en vergeet de kaneel natuurlijk niet J. Pannenkoeken behoren trouwens ook tot mijn favoriet. Na afloop zorg ik dat ik in ieder geval altijd wat eet, en let ik vooral op het aanvullen van koolhydraten en eiwitten. Lunchen met een goed gevulde salade of een herstel shake als ik nog een lang stuk moet reizen.

Running Girl Cindy

Hoe motiveer jij jezelf?
Ik motiveer me vooral door mezelf een doel te stellen. Het liefst meerdere, kleinere doelen. Één lang termijndoel, zoals ‘ik wil dit jaar een PR lopen op de 5 KM’ werkt bij mij juist demotiverend. Dat is zo ver weg! Juist door iedere week een doel te stellen, of een ‘mini doel’ voor iedere training motiveert me. Wat me trouwens ook erg motiveert is trainen met anderen. Ga eens op pad met iemand die nèt wat meer ervaring heeft, of wat sneller is dan jij. Diegene kan je meer leren dan je denkt.

Wat is je favoriete running outfit?
Vroeger was hardloopkleding vooral functioneel en alles behalve mooi. Ik kan mijn eerste trainingspakken nog goed herinneren. En ‘pakken’ waren het: oversized waarbij totaal niet werd gedacht aan de vormen van het vrouwelijk lichaam. Stad en land reisde ik af naar een mooi kort sportbroekje. Nu is er zo veel mooie, kleurrijke sportkleding wat ook nog ‘ns perfect zit! De kleding van Nike (via Runnersworld Nijmegen) draag ik het liefst.

Running Girl Cindy

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Poe, die heb ik wel meer dan één! De fijnste hardloopmomenten, zijn de momenten waarop ik een PR liep of tijdens een training knetterharde tempo’s op de baan liep met spikes.   

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Door het sporten heb ik zo veel mooie mensen leren kennen, waarmee ik graag een rondje loop of een tochtje maak op de fiets. Ook met mijn ouders. Ik hoop dit met hen nog heel lang te kunnen blijven doen.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Dit is stiekem meer dan één tip:
geniet, zorg voor afwisseling in je training en af en toe afzien mag best. 

Benieuwd naar Cindy haar avonturen volg haar dan via haar persoonlijke Instagram of via Girls on the Move.

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*