Review: Avail Advanced!

Review: Avail Advanced!

Afgelopen weken heb ik wekelijks gefietst op de Avail Advanced*. Van Liv Cycling Benelux heb ik de kans gekregen om te ontdekken of ik wielrennen leuk vind en daarom heb ik tijdelijk de Avail Advanced in de rommelkamer staan en heb ik er tot nu toe vijf keer op kunnen fietsen. Ik ben natuurlijk geen profwielrenner, maar toch deel ik graag als beginnende wielrenner mijn review van de Avail Advanced met jullie.

Ik ben bewust een samenwerking met Liv Cycling aangegaan omdat zij zich helemaal specialiseren op het vrouwenwielrennen. Liv Cycling is de vrouwelijke aftakking van het fietsmerk Giant en houdt zich dus enkel en alleen bezig met het vrouwenwielrennen. Onder andere het frame is helemaal ontwikkeld voor ons lichaam. Onze afmetingen zijn gewoon anders dan die van een man en daar houdt Liv rekening mee. Naast het verschil in afmetingen, leveren wij ook anders kracht tijdens het fietsen. Met alle kennis die er tot nu toe is zijn de Liv fietsen speciaal ontwikkeld voor de fietsende vrouw.

Avail Advanced
De Avail Advanced!

Wat zegt Liv Cycling zelf over de Avail Advanced?

De gewichtsbesparende framegeometrie is compleet opnieuw ontworpen en aangepast aan het vrouwenlichaam waarbij extra stabiliteit en vertrouwenwekkende controle zijn toegevoegd. Machtige remkracht afkomstig van hydraulische schijfremmen is een kritisch ingrediënt in dit recept, naast de directe krachtoverdracht via de pedalen voor turboacceleratie naar topsnelheid. Je zult nooit meer zoeken naar een extra versnelling op steile heuvels met deze vlieggewicht klimmachine. Alles wat je verlangt van een hoogwaardig presterende racefiets – laag gewicht, efficiëntie, wendbaarheid – plus comfort en flexibiliteit tijdens lange ritten.

Bovenstaande is voor mij als beginner allemaal nieuw, maar ik merk wel dat het fietsen ontzettend makkelijk gaat. Ik was bang dat het wielrennen heel onstabiel zou aanvoelen en het zitten op een wielrenfiets onaangenaam zou zijn. Het tegendeel is echter waar! Begin oktober fietste ik mijn eerste rondje op de fiets en het voelde direct goed. Samen met mijn vader fietste ik 48 kilometer door het winderige Groningen en het ging eigenlijk best makkelijk. Ik had geen last van mijn lichaam en bleef ontspannen trappen. De bochten gingen makkelijk, het remmen snel, maar geleidelijk en het zadel zat gewoon goed. Het schakelen ging in het begin nog zeker niet vanzelf; ik zette de versnellingen zwaarder als ik lichter wilde fietsen en andersom. Wel ging het allemaal super soepel, mijn foutjes kon ik dus snel herstellen en hierdoor kon ik gewoon makkelijk doorfietsen.

Ik heb nu vijf keer gefietst en ik ben er helemaal blij mee! Ik heb als een beginnende fietser mijn rondjes op de Avail Advanced als heel prettig ervaren, maar heb daarnaast ook het gevoel dat ik nog lang niet alles uit de fiets heb gehaald. Gelukkig heb ik nog een paar weken te gaan voordat ik de fiets moet inleveren.

Ik heb niet betaald gekregen voor deze review. De fiets mag ik tijdelijk lenen en de kleding heb ik gekregen. 

* Mijn model is nog het 2019 model, de modellen van 2020 zijn nog verder doorontwikkeld en hebben onder andere een vernieuwd frame en bredere banden voor nog meer comfort. 

One Comment

  1. Pingback: Fiets Q&A! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*