Fiets Q&A!

Fiets Q&A!

Een paar weken geleden vroeg ik via Instragram of jullie fietsvragen voor mij hadden en daar heb ik veel leuke reacties op gekregen! Helaas lever ik deze week mijn geleende wielrenfiets van Liv in, maar ga ik na mijn vakantie zeker kijken naar de mogelijkheden om weer een racefiets in huis te kunnen hebben, want ik ben toch echt wel een fietsfan geworden! Hieronder vind je 7 fietsvragen en mijn antwoorden.

Waarom ben je begonnen met fietsen? 
Fietsen vind ik mijn hele leven al zo ontzettend fijn, ik fiets eigenlijk altijd en volg eigenlijk ook alles wat met wielrennen te maken heeft. Meerdere keren ben ik op mijn stadsfiets spontaan naar mijn ouders gefietst (+ 60km) of mezelf last minute in geschreven voor de fietselfstedentocht (235km, 3x deelgenomen). Tijdens die spontane ritten merkte ik dat het toch echt ontzettend leuk is om te fietsen. Dus ben ik na mijn laatste spontane fietstocht terug van mijn ouders naar Groningen, opzoek gegaan op wat voor fiets ik dan zou willen fietsen. Opzoek dus naar een echte racefiets. En eigenlijk kwam ik direct bij Liv Cycling uit. Via hun heb ik uiteindelijk de kans gekregen om uit te zoeken of ik het racefietsen echt leuk vind.

Fiets Q&A

Op wat voor racefiets fiets je? 
Ik heb de afgelopen weken op de Avail Advanced mogen fietsen! Mijn review over deze fiets kun je hier terug vinden. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal, maar ik heb de fiets als heel prettig ervaren.

Heb je ook fietsdoelen? 
Eigenlijk niet, niet voor nu. Mijn eerste doel was om uit te zoeken of ik het racefietsen echt leuk vind. Ik heb al eens deelgenomen aan de fietselfstedentocht (3x), maar als ik toch een doel moet noemen; een tocht fietsen met heuvels of bergen lijkt mij best gaaf om in de toekomst voor te trainen!

Fiets Q&A

Hoe zoek je leuke fietsroutes uit? 
Ik ga gewoon! Ik heb de gave om 1x op de kaart te kijken om te weten hoe ik moet fietsen. Via afstandmeten.nl maak ik dan een route en stap met die route in mijn hoofd de deur uit. Mocht ik een spontaan rondje doen, dan kijk ik soms naar bovenstaande nummerbordjes. Met deze routes kun je heel Nederland doorfietsen. Let echter wel op; niet alle paden zijn verhard, soms zijn het schelpenpaden.

Wat voor fietskleding draag je? 
Van Lic Cycling heb ik een prachtig kledingpakket gekregen. Wat voor mij nu onmisbaar is? Broekje met zeem, beenstukken en een regenjack! Afgelopen fietstocht was het nog een stukje kouder en had ik mijn overschoenen aan, heerlijk warm!

Vond je de eerste keer fietsen met klikpedalen spannend?
Ja! En eigenlijk nog steeds, maar ik ben gelukkig (nog) niet gevallen! Tijdens mijn eerste fietsrit, fietste ik direct met klikpedalen. Gelukkig fietste ik samen met mijn vader (ervaren fietser) en ontving ik direct tips. Bijvoorbeeld; altijd één voet losklikken als je op een kruising affietst en in het begin de klikpedalen niet te strak afstellen usa replica rolex day date 118238bkdrp rolex calibre 2836 2813 ladies automatic 12mm.

Fiets Q&A

Fiets je ook in de regen of kou? 
Ja! Eigenlijk waren al mijn fietsritten kouder dan 10 graden en met harde wind, maar vaak wel droog. Op het weer kun je je kleden, dus fietsen kan eigenlijk net als hardlopen altijd! Alleen een nat wegdek kan gevaarlijk zijn. Daarom plande ik vaak mijn rondje als het een tijdje droog was geweest, op die manier was het wegdek niet te glad. Ook fietste ik bewust langzaam door de bochten en koos ik lange rechte wegen uit. Door de stad fietsen met veel klinkers vond ik niet fijn. Maar met de juiste kleding, rechte fietspaden en je gezonde verstand kan fietsen door weer en wind en het hele jaar door https://www.vapepensnl.com/product/yyds-mini-cup-wegwerpvape-5500-bladerdeeg-tora-ijs/.

Dat waren de eerste zeven vragen! Super leuk om na een aantal hardloop Q&A’s eens een fiets Q&A te beantwoorden. Helaas moet ik mijn racefiets deze week inleveren, maar weet ik bijna zeker dat ik snel weer een fiets in huis zal hebben! En dan maak ik graag een 2e fiets Q&A!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*