Powervrouwen EK Atletiek 2016!

Powervrouwen EK Atletiek 2016!

Gisteren hadden we een overzicht van de hunks van dit EK. Maar omdat deze website natuurlijk niet voor niets Running Girls heet, moest er een overzicht komen van de Powervrouwen van dit EK Atletiek! Keuzes maken was lastig, eigenlijk hoort elke vrouw hier tussen, maar dat is natuurlijk niet te doen. Wij wensen alle vrouwen succes en de vrouwen die al geweest zijn, super goed gedaan! En alvast sorry voor de vele Nederlandse vrouwen in onderstaande rijtje, we zijn gewoon zo trots!

Powervrouwen EK Atletiek

Dafne Schippers
Deze is natuurlijk voor de hand liggend, onze powervrouw Dafne Schippers. Dafne komt vrijdag om 19:15 uur in actie tijdens de halve finale en loopt als alles goed gaat op de zelfde dag om 21:45 de finale. Ook doet ze mee met de 4x 100m. Deze races zijn te zien op zaterdag om 20:00 uur en zondag om 17:35 uur is de finale.

Powervrouwen EK Atletiek

Renelle Lamote
Deze jonge Française stond gisteren aan de start van de 800m kwalificaties en plaatste zich als snelste. Vandaag om 18:48 uur loopt ze de halve finale en mocht deze goed gaan dan zien we haar nog één keer terug op de 800m finale op zaterdagavond om 21:40 uur.

Powervrouwen EK Atletiek

Sifan Hassan
Op 22 november 2012 kreeg Sifan de Nederlandse nationaliteit en komt sinds die dag met veel trots voor Nederland uit. Een hard werkende atlete met al een aantal titels achter haar naam. Met goud op het WK indoor 2016 gaat ze ook nu voor die gouden plak. Sifan is te zien tijdens de 1500m op vrijdagavond om 18:15 uur en bij het behalen van de finale staat zij op zondag om 17:45 uur aan de start.

Powervrouwen EK Atletiek

Yuliya Stepanova
Heeft al gelopen en zien we dit EK helaas niet meer terug. Maar deze powervrouw moesten we zeker even benoemen. Yuliya wordt ook wel de klokkenluider genoemd. Haar onthullingen leidden tot de schorsing van de Russische atletiekbond. De Russische atleten mogen daardoor niet meedoen aan dit EK Atletiek en de Olympische Spelen, tenzij ze bij het CAS (internationaal hof van sportarbitrage) kunnen aantonen volledig dopingvrij te zijn. De IAAF riep Yuliya uit tot boegbeeld van de strijd tegen doping. De IAAF hief haar schorsing op en liet haar starten aan dit EK onder de vlag van de Europese federatie. Helaas liep haar 800m op een teleurstelling uit en moest Yuliya de strijd vroegtijdig staken.

Powervrouwen EK Atletiek

Susan Kuijken
Zoals ze zelf zegt; fulltime athlete en parttime nail artist. Met prachtige nagels loopt Susan de sterren van de hemel. Ze heeft zich al geplaatst voor Rio, maar zal tijdens dit EK haar opwachting maken. Ze is zaterdag om 21:05 uur te bewonderen op de 5000m.

Powervrouwen EK Atletiek

Marlou van Rhijn
Marlou maakt deel uit van het Nederlands Paralympische team en zal ook tijdens dit EK haar opwachting maken. Op zaterdag vanaf 14:50 uur zal zij aan de start verschijnen. Marlou is Wereldrecordhoudster T43 100m, 200m en 400m. Wie weet wat er zaterdag gaat gebeuren! Succes Marlou!

Powervrouwen EK Atletiek

Jéssica Augusto
Portugese Jessica komt pas zondag om 09:30 uur in actie tijdens de halve marathon. Met een persoonlijk record van 1:09:10 is zij er zeker eentje om in de gaten te houden. Als je zulke bizar snelle tijden loopt ben je voor ons een powervrouw!

Powervrouwen EK Atletiek

Nadine Broersen
Na heel wat ups en downs probeert Nadine op de zevenkamp tijdens dit EK voor goud te gaan. De in 2014 Wereld Kampioene indoor droeg tijdens de openingsceremonie trots de Nederlandse vlag. Wij vinden Nadine een powervrouw omdat ze niet van opgeven weet! Vrijdag en zaterdag is zij in totaal zeven keer te zien.

Powervrouwen EK Atletiek

Susanna Kallur
Deze 35 jarige Zweedse is na een tijdelijke break weer terug! In 2006 werd zij Europees kampioene 100m horden, werd moeder, genoot van haar gezin de afgelopen jaren en is nu weer terug! Susanna in actie zien? Vanmiddag om 17:10 uur is de halve finale van de 100m horden en om 19:40 uur de finale.

En nogmaals voor alle dames, heel veel succes! Dit zijn voor ons vijf zeer motiverende dagen!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*