Hunks EK Atletiek 2016!

Hunks EK Atletiek 2016!

Vandaag is in Amsterdam het EK atletiek begonnen en dat betekent vijf dagen lang pret! Vanaf vanochtend zit ik al achter de livestream en vrijdag, zaterdag en zondag ben ik er samen met mijn moeder live bij! Ik ben dus helemaal Atletiekgek, maar mocht je dat nog niet zijn, wie weet helpen deze mannen om je voor de buis te krijgen, enjoy!

Hunks ek atletiek

Fredrik Samuelsson
Een broekie uit Zweden die van alle markten thuis is. Een jonge meerkamper die vandaag (woensdag) en morgen (donderdag) te zien is tijdens de verschillende onderdelen, tien in totaal. Deze knapperd tien keer in actie zien, geen straf!

Hunks ek atletiek

Greg Rutherforg
Deze hunk van een verspringer komt uit voor het Groot Brittannië en heeft een lange erelijst achter zijn naam staan, waaronder Olympisch Kampioen tijdens de Olympische Spelen in eigen land. Greg is fanatiek Instagrammer en naast het verspringen deelt hij graag zijn privéleven, leuk om te volgen en om te zien! De voorrondes van het verspringen zijn vanochtend al geweest, maar je kunt hem waarschijnlijk zien winnen op donderdag vanaf 18:20 uur.

Hunks ek atletiek

Gianmarco Tamberi
Een hoogspringer uit Italië met een persoonlijk record van 2.38m (springt dus ruim over je deurpost heen). Met zijn hipsterhaar en af en toe een halve baard een opvallende verschijning bij het onderdeel hoogspringen. Hij won tijdens het WK indoor 2016 goud en is dus zeker één van de favorieten tijdens dit EK. Je kunt hem in actie zien tijdens de voorrondes op zaterdag rond 14:10 uur en mocht hij de finale halen dan mag hij nogmaals in actie komen op zondag om 17:00 uur.

Hunks ek atletiek

Eelco Sintnicolaas
Een hunk van eigen bodem, vinden wij leuk! Net als Fredrik Samuelsson komt hij in actie tijdens de tienkamp. Heeft wat last van blessureleed, maar hopelijk zit dit hem niet in de weg. De concurrentie is moordend en hij kan dus op geen één onderdeel een steekje laten vallen, wij wensen hem ontzettend veel succes!

Hunks ek atletiek

Broertjes Borlée
Het hele gezin Borlée doet aan atletiek. En met drie broers hebben wij gelijk drie vliegen (hunks) in één klap. Jonathan en Kevin starten op de 400 meter en broertje Dylan start samen met zijn broers op de 4x 400m. Wanneer je familie Borlée in actie kunt zien? 400m kwalificaties op woensdag 13:35 uur en daarna halve finale 16:45 uur en finale op vrijdag om 19:50 uur. De 4x400m zal op zaterdag om 14:25 uur plaats vinden en de finale op zondag om 18:50 uur. Duimen voor ons dat ze de finales halen!

Hunks ek atletiek

Adam Gemili
De altijd lachende Adam laat je tv stralen, helemaal tijdens de voorstelrondes bij de start. Een jonge Brit die in actie zal komen tijdens de 100m sprint, het koningsnummer bij de mannen. Wanneer je deze happy boy kunt spotten? Helaas deze ochtend de kwart finales al gelopen, maar donderdag om 18:00 uur tijdens de halve finales en later op de dag in de finale om 19:50 uur heb je nog twee kansen. Ook doet hij mee tijdens de 4x100m op zaterdag om 19:40 uur en bij het behalen van de finale loopt hij nog een keer op zondag om 17:55 uur.

Hunks ek atletiek

Thomas Röhler
Speerwerper uit Duitsland die vandaag niet in het stadion te spotten is, maar om 17:05 op het Museumplein. Tijdens de voorrondes probeert hij zich te plaatsen voor de finale die op donderdag om 18:35 uur in het stadion zal plaats vinden. Zoek hem maar eens op op Instagram, want speerwerpen zonder shirtje is geen staf om naar te kijken.

Hunks ek atletiek

Pieter Braun
Weer een meerkamper, wat zonde dat deze jongens alleen op woensdag en donderdag in actie komen en niet later in het programma nog een keertje. Pieter staat deze maand op de cover van Runners World Magazine en dat is ons niet onopgemerkt gebleven. Succes voor vandaag en morgen!

Voor wie blijf jij thuis dit EK? En mocht er nou een hunk missen? Laat dan even een berichtje achter!

One Comment

  1. Pingback: Powervrouwen EK Atletiek2016! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*