Oliebollenloop 2018!

Oliebollenloop 2018!

Oliebollenloop 2018, mijn laatste run van afgelopen jaar! Beetje brakjes van vannacht, maar toch even gezeten voor een kort raceverslag.

Ik had zin om het jaar goed af te sluiten, dus schreef ik mij in voor de 10 kilometer Oliebollenloop in Gorredijk. Een jaarlijkse traditie van velen en dit jaar deed ook ik gezellig mee. Ruim voor de start kwam ik in mijn eentje aan in Gorredijk en voordat ik aan mijn warmin-up begon heb ik gezellig zitten kletsen met een aantal bekenden. Onder andere Stefan hield mij even gezellig gezelschap en kletsend over trainen en hardlopen; werkt voor mij altijd motiverend! Langzaam begon ik toch een beetje zenuwachtig te worden hoe dichter we bij de start kwamen. De bedoeling was gewoon lekker lopen, niet te hard pushen, maar wel echt even aanzetten en ineens werd ik nerveus.

Na een rustige warming-up stond ik gemotiveerd aan de start! Niet te snel starten, maar ook niet te behoudend. De eerste kilometers vlogen voorbij. Na de eerste kilometer stonden mijn ouders en de moeder van Marit mij aan te moedigen en ik kreeg vleugels. Die vleugels heb ik tot de helft kunnen volhouden en daarna zakte ik iedere kilometer toch een beetje in, jammer!

oliebollenloop
High five voor de supporters!

Met nog dikke drie kilometer te gaan werd het ineens gezellig druk op het parcours omdat de 4 mijllopers en de 10 kilometerlopers samen kwamen. Omdat de 4 mijllopers iets sneller liepen kon ik mooi aanhaken en het tempo weer een beetje oppakken. De laatste kilometer was zwaar, maar mede door het vele publiek kon ik goed aanzetten en ben ik zeer tevreden over de finish gekomen.

Een tijd van 52:30 had ik een beetje als doel gesteld, zou lastig worden, maar zou ik een heel mooi einde vinden van dit loopjaar. De klok bleef stilstaan op 52:14, erg blij mee! En dus dit hardloopjaar tijdens de Oliebollenloop in Gorredijk erg fijn afgesloten.

Op naar meer wedstrijden in 2019!

 

One Comment

  1. Pingback: Mijn London Marathon! #8 - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*