Nog maar 39 nachtjes tot de Berenloop halve marathon!

Nog maar 39 nachtjes tot de Berenloop halve marathon!

Nog maar 39 nachtjes tot de Berenloop halve marathon! En dat is kort! Mijn trainingsweken gaan niet zoals ik voor ogen had, maar soms gebeuren er gewoon dingen waardoor het even niet anders is. Door omstandigheden zat mijn lichaam en geest het trainen in de weg en werd er qua omvang en intensiteit minder getraind. Gelukkig heb ik wel ritme kunnen houden in de trainingen en heb ik iedere week drie à vier keer kunnen hardlopen en zit de basis goed. Hoe ik de komende vijf en een halve week ga invullen én of ik er wel een beetje vertrouwen in heb, lees je hieronder.

De komende weken wil ik het lopen opbouwen en uitbreiden, maar dit zal nooit voldoende zijn om conditioneel fit aan de start te staan. Het hardlopen moet ik gaan uitbreiden, maar te snel te veel doen is qua lichamelijke belasting niet verantwoord en kan blessures met zich meebrengen en dat wil ik al helemaal niet. Dus ga ik er iets extra’s bijdoen! Iets wat mij eerder al eens goed bevallen is en ik nu weer ga toepassen. Omdat ik tijdens mijn hardlooptraining de afstanden en duur niet zomaar kan verdubbelen, ga ik naast de rustig opbouwende hardlooptrainingen mijn conditie extra prikkelen op de fiets! Op dit moment staat er tijdelijk weer een hometrainer in de woonkamer en kan ik extra werken aan mijn conditie, maar heb ik geen extra loopbelasting.

Liever had ik het anders gezien, maar het is niet anders, ik wil toch echt de Berenloop halve marathon lopen! Tijdens mijn trainingen voor de Valencia halve marathon heb ik dit ook gedaan en het werkte! 2 maanden voor die halve marathon ging ik door mijn enkel en heb ik de eerste weken niet hardgelopen, maar wel direct mijn trainingen doorgezet op de fiets. Interval, duur en herstel alles vond fanatiek plaats op de fiets. Uren heb ik op de fiets gezeten, daarnaast lichte krachtoefeningen gedaan en met succes! Conditioneel was het toen een makje, werken aan mijn conditie op een alternatieve manier loonde en ik heb toen met veel plezier en bijna geen pijnklachten de finish gehaald.

Ik zie het nu dus zeer positief in allemaal, want in tegenstelling tot de vorige keer, kan ik nu wel gewoon hardlopen en heb ik geen last van een blessure! Ik blijf de komende weken gewoon 3 à 4 keer in de week hardlopen, ga op een verantwoorde manier de trainingen uitbreiden en bouw de rest op met de fiets en lichte krachtoefeningen.

Mijn doel over 39 nachtjes? Een medaille in ontvangst nemen!

One Comment

  1. Pingback: Berenloop Terschelling! #8+9 - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*