Nog 9 weken te gaan!

Nog 9 weken te gaan!

Nog 9 weken te gaan! De tijd gaat zo ontzettend snel en daar ben ik het totaal niet mee eens. Op 5 november sta ik aan de start van de Berenloop halve marathon en twee weken geleden schreef ik in een update dat al mijn hardlooprondjes in teken zullen staan van die pittige halve marathon op Terschelling. Benieuwd hoe mijn trainingen tot nu toe zijn gegaan? Lees dan even verder!

Omdat er 21 kilometer gelopen moet worden zijn de meeste trainingen langer dan ik gewend ben. Ik vind intervallen het allerleukste om te doen, maar met alleen maar trainingen die bestaan uit 10x 200m aanzetten en 200m rust ren ik geen halve marathon! Daarom zijn de trainingen wat langer dan ik gewend ben. Trucje van mijn ouders (mijn trainers!) lang in- en uitlopen. Op deze manier loop ik nog verder dan de daadwerkelijke training is, slim! Meters maken is voor mij namelijk ontzettend nodig. De trainingen staan deze keer een beetje chaotisch doorelkaar, maar zo kun je wel een beeld krijgen wat ik de afgelopen twee weken heb gedaan! De komende trainingsweken zal ik netjes bij gaan houden.

nog 9 weken te gaan
Heuveltraining

Ik liep de afgelopen twee weken een aantal heuveltrainingen. Inlopen richting Kardinge ‘berg’, 2x 15 minuten op en om de ‘berg’ hardlopen en weer rustig uitlopen richting huis. Met die 2×15 min zou ik nooit op een 8 kilometer zijn gekomen. Maar met het in- en uitlopen raakt mijn lichaam gewend aan langere afstanden, fijn! Makkelijk ging het niet trouwens, maar de duinen van Terschelling zijn niet vlak dus een goede trainingsprikkel!

nog 9 weken te gaan
Intervallen!

Toch echt het leukste om te doen, intervallen. Lekker op tempo kunnen hardlopen en rustig een stapje weer terug in de rust. Intervaltrainingen vliegen altijd voorbij en geven mij altijd zoveel energie, heerlijk! In de afgelopen weken deed ik twee intervaltrainingen. Een 10x 90sec/90sec en een 3x 2min/2min 3min/3min. Met natuurlijk in- en uitlopen, fijn!

nog 9 weken te gaanVorige week vond ook de Bommen Berendloop plaats. Dit jaar deed ik zelf niet mee, helaas! Het past niet in mijn schema, maar ik heb wel ontzettend genoten tijdens een lange ochtend aanmoedigen! Zo trots op (mijn) meiden!

nog 9 weken te gaan
Duurloop!

In een trainingsweek horen natuurlijk ook duurlopen thuis! Mijn eerste duurloop liep ik op het eiland Borkum. Een prachtig eiland met hele fijne hardlooproutes! De komende weken zullen mijn duurlopen steeds langer worden en moet ik op zoek naar fijne en motiverende routes of laat ik mijzelf bijvoorbeeld ergens uit de auto zette. Afgelopen zondag deed ik dit net even andersom. Ik liep 55 minuten richting het westen en daar werd ik door Dylan opgepikt en reden we door richting mijn schoonouders en sprong ik daar onder de douche, fijn! Even een andere route en omgevingsprikkel. Dat werkt voor mij altijd ontzettend motiverend.

Een nogal rommelige update van mijn trainingen, maar dat het trainen begonnen is, is vast wel duidelijk! Vanaf nu zal ik in een soort dagboekje goed bijhouden wat, hoe en waar ik heb gelopen. Zodat de komende updates wat fijner en duidelijker te lezen zullen zijn!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*