Mijn London Marathon! #20

Mijn London Marathon! #20

Nog maar een kleine 4 weken te gaan tot de London Marathon, de tijd gaat nu écht snel! Afgelopen trainingsweek was goed, ik liep helaas maar drie keer hard, maar de keren die ik liep waren fijn. Hoe mijn 20e trainingsweek ging, lees je hieronder.

Maandag was zoals eigenlijk iedere maandag een rustige. Op maandag zorg ik er wel altijd voor dat ik actief ben. Stukje wandelen, fietsen of even de sportschool in voor een lichte cardiosessie. Afgelopen maandag koos ik voor een blokje om. Benen waren toch nog wat stijf van mijn zeer fijne halve marathon van de zaterdag hiervoor. (Zie mijn raceverslag)

Dinsdag is Running Girls Groningen dag, maar afgelopen dinsdag kon ik helaas niet. Invaljuf Tamar gaf de training en ik moest helaas deze dag ook mijn eigen training overslaan. Het gaf mij een klein beetje stress, Ik heb in de afgelopen 20 weken nog maar 2x eerder een training niet gedaan. Maar omdat alles zo ontzettend goed gaat, kon ik het stressgevoel snel loslaten.

Omdat ik maandag en dinsdag niet had gelopen, wou ik woensdag zeker weten de deur uit. De intervaltraining die op de planning stond liep heerlijk. 6x 500m/500m en met een kilometer in- en uitlopen kwam ik op een fijne 8km.

Donderdag had ik een echte rustdag, benen voldoende rust geven, voor de lange duurloop die een dag later gepland stond.

Mijn lange duurloop liep ik afgelopen week op vrijdag in plaats van de gebruikelijke zaterdag. Prachtig weer, t-shirtje aan en heerlijk 12.5km heen gerend en precies dezelfde weg weer terug. Ik vind lange rechte lanen ontzettend fijn om op te lopen en de kilometers vlogen hierdoor voorbij. Ondanks het fijne lopen, was deze 25km duurloop wel één van de zwaarste tot nu toe, maar goed, die horen er ook bij!

Zaterdag nam ik bewust helemaal rust. Niet even loslopen zoals ik normaal doe na een lange duurloop, maar de benen laten rusten voor zondag! Ik heb alleen even uitgewandeld, het was te mooi weer om echt de hele tijd binnen op de bank te zitten.

Afgelopen zondag stond ik aan de start van de Zandvoort Circuit Run en dat was zo ontzettend leuk! Mijn raceverslag van die dag vind je hier.

Ondanks maar drie keer lopen was mijn week met 45km toch een fijne trainingsweek. De komende dagen worden mijn laatste echt pittige trainingsdagen, daarna kan het taperen beginnen!

*hoofdfoto van afgelopen zondag!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*